Iskrenost

Ali se sploh še znamo družiti in pogovarjati

ud
5. 11. 2016, 21.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Digitalna doba je s seboj poleg pozitivnih stvari prinesla tudi kar nekaj negativnih. Namesto da se usedete za televizijo, se poskušajte ponovno povezati z družino.

Profimedia
Konstruktivna prijateljska kritika je dobrodošla, če pa nas nekdo nenehno kritizira in nam spodkopava samozavest, nam tega res ni treba prenašati.

Trajnost
Iskrena komunikacija je pomembna. Deljenje svojih mnenj, občutkov in želja nas zbliža ter omogoči globlje razumevanje in trajna prijateljstva. 

Prav vsi potrebujemo nekoga, ki mu lahko popolnoma zaupamo in s katerim smo si blizu. Osnovna človeška želja je, da se povezujemo z drugimi, da si izmenjujemo svoje občutke in misli, delimo izkušnje in zgodbe, se spodbujamo, tolažimo in si pomagamo. Kdo je za to boljši od družine in prijateljev? Povežite se z njimi ponovno na tisto raven, ki ste jo imeli nekoč, v mladosti. 

Dragocenost 

Redke stvari v življenju so tako dragocene kot dobri prijatelji, s katerimi delimo skupne interese, hobije, skrbi, potrebe, strahove, veselja in upanja. Včasih naš partnerski odnos zraste iz dobrega prijateljstva ali pa se po letih skupne rasti oblikuje v predano prijateljstvo. Če imamo širok krog prijateljev, smo bolj odprti in komunikativni, tudi naša samopodoba je boljša in družinsko življenje je lahko bolj kakovostno, če si uravnoteženo vzamemo čas za prijatelje. Tudi če imamo le enega dobrega prijatelja, je to neprecenljivo. 

Bogastvo
Raziskovanje različnosti nas bogati, in če znamo brez obsojanja pluti z različnimi prijatelji ter njihovimi lastnostmi, bomo gradili dragocene odnose, ki bodo obogatili vse.

Težke situacije 

Včasih se znajdemo v situaciji, ko nam sreča povsem obrne hrbet, ko ne najdemo izhoda iz težav, ko se nam stvari zdijo brez smisla, in včasih se v takšnem položaju znajde naš prijatelj. Takrat zares odkrijemo, kako dragocen je zvest prijatelj, ki verjame vate, tudi ko si na robu obupa, ko misliš, da ne zmoreš več in da je vsak naslednji korak prenaporen. Če nas takrat zvest prijatelj spodbudi na pravi način, ker nas pozna ter spremlja naše zmage in poraze, nas to lahko dvigne iz najbolj črne luknje, da spet odkrijemo moč in se ne predamo. Prijazna beseda, namig, spodbuda, objem, praktična pomoč in nasvet, vse to so darila, ki nam jih zastonj namenjajo prijatelji in družina, preprosto zato, ker nas imajo radi. In če znamo te stvari sprejemati in podarjati, nas bo to izpolnjevalo ter navdajalo z zadovoljstvom in srečo.