Zanimivosti

Moda, druženje, zabava

mk
29. 9. 2015, 20.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Modni večer Tri modne navdušenke so se nekega dne odločile, da bodo organizirale dogodek, ki bo namenjen ženskemu povezovanju, izmenjavi idej in druženju. Vse to in še več ponuja Swap party.

mk

Metka Šori, Sara Bičič in Polona Žigo so organizatorke Swap partyja – izmenjevalnice oblačil, modnih dodatkov in idej. Do zdaj je bila prireditev organizirana petkrat, dvakrat v Ljubljani in trikrat v Kopru.

NOVA SEZONA

Prejšnji četrtek se je Swap party vrnil v Koper (Središče Rotunda) in začel novo sezono. Za izmenjavo oblačil se odločajo ženske, ki se želijo upreti brezglavemu potrošništvu in nočejo biti del verige izkoriščanja delovne sile in okolja, ki se dogaja zato, da se v trgovinah kopičijo modni kosi oblačil. Nekatere pa se dogodka udeležijo zgolj zaradi ljubezni do mode.

youtube

POTEK DOGAJANJA

Udeleženke so prinesle stara oblačila, ki so še vedno v dobrem stanju, vendar so postala premajhna, prevelika ali so se jih naveličale, odšle pa so s polnimi vrečkami oblačil in veliko pristne ženske energije. Dogodek se je začel s predavanjem o spoštovanju lastnih ciklov, ki ga je vodila Eve Lune Prusnik iz gibanja Rdeči šotor. Organizirana sta bila tudi dva kotička – lepotilnica, v kateri je bil poudarek na pravilnem oblikovanju obrvi in pomenu senčil, v kotičku unikatnica pa so udeleženkam predstavile, kako lahko same preoblikujejo svoja stara oblačila.

NOVE IDEJE

Organizatorke so bile s potekom prireditve zelo zadovoljne. »Našega septembrskega Swap partyja se je udeležilo približno 40 žensk in moram reči, da so ob odhodu vse odšle z nasmeškom na obrazu ter vrečkami, polnimi čudovitih oblačil in modnih dodatkov,« je ponosna Metka. Naslednje druženje bo 22. oktobra.