Potegavščina

VIDEO: Kako brez znanja golfa na turnir v Severno Korejo

T.L.
5. 11. 2016, 15.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

"Dekle, ki je nosila najine palice, nama je dejala, da sva sramota za najini družini," je dejal eden od "golfistov".

arhiv svet 24

Dva Avstralca, Morgan Ruig in Evan Shay, sta si privoščila nenavadno potegavščino, ki je zanimiva zaradi dveh razlogov: prijavila sta se na mednarodno tekmovanje v golfu, na katerem naj bi zastopala Avstralijo, čeprav golfa nista nikoli igrala in nimata pojma o tem. Kot drugo: turnir se je odvijal v Severni Koreji. Ker ne gre za državo, ki bi bila pretirano navdušena na tujimi obiskovalci, sta bila povsem šokirana, ko sta dobila vabilo na turnir.

Odločila sta se, da se ga udeležita. Kupila sta potrebno opremo in se odpravila v Severno Korejo na turnir.

Organizatorji turnirja in drugi tekmovalci so bili prepričani, da sta profesionalna igralca golfa – dokler niso videli, kako ga igrata. Kar se je zgodilo takoj, ko sta prvič udarila žogico in grdo zgrešila.

"Dekle, ki je nosila najine palice, nama je dejala, da sva sramota za najini družini," je dejal  Shay. Zanimivo pa je, da nista pristala na zadnjem mestu  - ampak predzadnjem. Od njiju je bila slabša 15-letna hči enega od veleposlanikov.

“Golfista” nisoat imela težav ob vrnitvi v domovino, upata pa, da jima kaj podobnega ne bo več padlo na pamet, saj je znano, da se s sevornokorejsko oblastjo ni priporočljivo igrati.