Slastni recepti

Na večerji pri čarovnici

zf
30. 10. 2016, 15.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nezadržno se bliža najstrašnejša in najtemačnejša noč v letu, ko bodo po zraku švigale metle, čarovnice, duhovi in okostnjaki pa bodo zaplesali divji ples. Da se bodo tudi kuhalnice čim lažje vrtele, berite uroke v nadaljevanju.

Petra Rupnik
Marsikdo bo ob pogledu na torto groze dvakrat premislil, ali bi si privoščil kos ali bi ga raje odstopil sosedu.

Šokirajte svoje čarovniške goste in jim postrezite strašne prigrizke odličnih okusov. 

Čarovniški recepti za grozljivo pojedino na najstrašnejšo noč v letu bodo zagotovo očarali številne goste, ki se bodo na ta večer zbrali okrog vaše mize. Če še nimate idej, kako presenetiti goste, vam v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov in receptov. Prepričani smo, da bodo vaši čarovniški prijatelji navdušeni nad čarovniškim omizjem.

Gomazeči pajki

Petra Rupnik

Potrebujete črne olive brez koščic, ki jih po dolžini razpolovite. Tako narezane polovičke uporabite za pajkovo telo. Zatem iz oliv izrežite še za vsakega pajka po osem nožic in jih tako, kot prikazuje slika, razporedite po solati. Seveda bodo goste presenetili in šokirali tudi na narezku, namazu ali na robu krožnika. 

Lobanje iz redkvic

Iz ene redkvice izrezljajte oči, nos in usta. Drugo redkvico pa po dolžini razrežite na tanjše rezine, iz katerih narežete dve palčki, ki ju uporabite za dve prekrižani kosti pod lobanjo. Okraski bodo morda zahtevali malo več spretnosti, njihov učinek na pomakah za slane prigrizke pa bo zagotovo navdušil vse lačne goste.

Petra Rupnik
Verjamemo, da boste s to prilogo zadeli terno. Res pa je, da bo izdelava zahtevala tudi nekaj več ročnih spretnosti.

Mini hobotnice

Petra Rupnik
Izvirna dekoracija iz paradižnika in koruze. Mini hobotnice bodo očarale tudi tiste, ki nad zelenjavo niso najbolj navdušeni.

Potrebujete češnjeve paradižnike (če je le možno, poiščite tiste rumene sorte) in kozarec vložene mini koruze. Paradižnik na spodnjem delu za malenkost odrežite, da dobite ravno ploskev. Mini koruzo prerežite po dolžini in tako ustvarite lovke. Hobotnice potem le še sestavite skupaj in okrasite čarovniško večerjo. Za oči lahko uporabite koščke črnih oliv, ki jih potisnete v paradižnik.

Torta groze

S takšno slaščico boste šokirali tudi najbolj hladnokrvne goste. Pripravite presno tortico (tale na fotografiji je iz bananine kreme na piškotni podlagi) in jo okrasite z zeleno sluzjo. Slednjo pripravite iz ene vrečke preliva za torte, v katerega vmešate zeleno jedilno barvilo. Dodajte še strašne oči, ki so narejene po klasičnem receptu za cakepopse (biskvitne lizike) in oblite z belo čokolado. Za roženico uporabite mini barvne bombončke, z rdečo živilsko barvo v pasti pa na oči narišite še žilice.