Poligamija po božjem nareku

Poročil je 107 žensk, a ne po lastni volji

J.P.
21. 10. 2016, 14.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mohamed Bello Abubakar je ena od najbolj kontroverznih osebnosti v Nigeriji. Pomanjkanju prihodkov navkljub pa mu je nekako uspelo prepričati 107 žensk, da so se poročile z njim.

Zajem zaslonske slike
Mohamed Bello Abubakar

Za verske voditelje v domači Nigeriji je prestopnik. Velja namreč, da se lahko moški poroči z do štirimi ženskami, če le lahko skrbi za njih in jih obravnava kot enake. Leta 2008, ko je imel 86 žena in okoli 150 otrok, so ga postavili pred izbiro: ali se odpove 82 ženam ali pa se bo moral sprijazniti s posledicami. Izbral je slednje.

Početje odsvetuje

92-letni Mohamed Bello Abubakar je moral stopiti pred sodnika lokalnega šeriatskega sodišča. Po nekaj izmenjanih besedah je padla odločitev, da se lahko vrne na prostost, če bo obdržal le štiri žene. Abubakar je na to navidezno pristal, do danes pa poročil še nekaj žensk. Skupno jih je imel 107, 10 se jih je od njega ločilo. Visoki starosti navkljub je odločen, da bo oženil še kakšno. »Moje početje je božansko. To je moja naloga, opravljal jo bom do konca,« je povedal za nigerijski časopis Vanguard. Če bi bila to stvar izbire, bi raje imel le dve, je še pristavil. Moškim sicer svetuje, naj ne sledijo njegovemu zgledu. Kot je dejal, jih lahko 97 nadzoruje zgolj zaradi moči, ki mu jo je poklonil Alah.

Najbolj čudno pri vsem skupaj je, da nihče v njegovi obsežni družini ne služi denarja, pa vseeno nekako le živijo. Tudi za to se imajo zahvaliti onemu zgoraj, je bil skrivnosten.