Banalno

Ne boste verjeli, zakaj je ta deček skoraj oslepel

J.P.
16. 10. 2016, 16.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Tudi pri prehranjevanju se včasih zaplete že pri najbolj osnovnih stvareh.

Profimedia
Razlog za pešajoč vid njenega sina je bilo pomanjkanje vitamina A (fotografija je arhivska).

Z mamo sta obiskala vrsto oftalmologov, pediatrov, otroških in običajnih bolnišnic. Nihče ni imel odgovora za Kerryja Moora.

Ko je takrat 14-letnemu dečku iz Pertha v Avstraliji eden od oftalmologov dejal, da bo s pešajočim vidom pač moral živeti, se je zaprl vase.

Premalo hranilnih snovi

Njegova mati pa se je bala, da bo povsem oslepel. K sreči je nekega večera na televiziji ujela oddajo, v kateri so govorili o zdravljenju ljudi s simptomi, ki so spominjali na sinove. Obupana mati je rezervirala sedeža na letu za Sydney, kjer sta obiskala oftalmologinjo Stephanie Watson. Diagnoza je bila veliko bolj banalna od redkega obolenja, ki ga je pričakovala mati.

Razlog za pešajoč vid njenega sina je bilo pomanjkanje vitamina A. Izbirčni Cian je namreč že od petega leta starosti jedel le piščanca, krompir in kruh, pil pa le sladkane gazirane pijače.

Levemu očesu ni bilo več pomoči

Danes 16-letni Cian je z vnosom vitamina A uspel izboljšati vid v desnem očesu, za levo oko pa je že bilo prepozno, optični živec je bil prehudo poškodovan. Škoda je trajna, zaradi česar je njegovo mamo kar nekaj časa razjedala krivda.