Mali nasveti

Izkoristite svoje stopnišče

zf
16. 10. 2016, 12.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Se pod vašimi stopnicami nabira prah, stanovanje pa je majhno in bi potrebovali dodaten prostor? Uporabite stopnišče in ga spremenite v funkcionalen prostor.

Twitter
Naj bo stopnišče okras vašega doma in ne le nekaj, kar je v vašem domu nuja.

Twitter
Izkoristite prostor za shranjevanje igrač, sezonskih stvari in drugih predmetov, ki jih potrebujete le občasno.

Ni pomembno, ali živite v tradicionalno ali moderno opremljenem stanovanju, obstajajo namreč številne rešitve, s katerimi lahko uporabno izkoristite svoje stopnišče. Lahko je to celoten prostor pod stopnicami, lahko pa izkoristite samo posamezne bokse. Svoje delo lahko skrijete ali ponosno pokažete. Preverite nekatere od možnosti, izkoristite prostorčke in se izognite neredu.

Zidne police

Pod stopnicami si lahko omislite police, ki jih boste lahko poljubno uporabili, sploh če gre za manjše stanovanje. Z njimi namreč dobro izkoristite prostor, obenem pa si pridobite odlagalne površine. Na police lahko odložite knjige, cedeje, čistila, krpe, mape z računi, fotografije in še kaj. Kot odlična rešitev se bodo izkazale sploh, če imate otroka, ki ima v premajhni sobi preveč igrač. Spravite jih v boks in jih shranite na katero od nižjih polic pod stopnicami, kjer bodo igrače vedno na dosegu rok, otroška soba pa bo hitro videti večja.

Večnamenska shramba

Twitter
Stopnišče lahko spremenite v dodatno omaro, v kateri bo zaradi velikosti zagotovo vsak kos dobil svoje mesto.

Prostor pod stopnicami lahko uporabite za večnamensko shrambo, sploh če imate majhno stanovanje, bo to odlično skrivališče za vse, kar ni primerno, da vidijo gostje. Tako lahko prostor pod stopnicami opremite z večnamenskim pohištvom, v katero lahko spravite sezonska oblačila, obutev, sesalnik za prah, orodje, živila za shrambo (razne kompote, vloženo zelenjavo, testenine). Tak prostor je primeren tudi za shranjevanje dodatnih ležišč, kot so napihljive blazine in zložljive postelje.

Obešalniki

Vam v omari zmanjkuje prostora? Tudi to težavo lahko rešite s skrivnim prostorom pod stopnicami, ki ga uporabite za dodatno omaro. S stenskimi obešalniki boste pridobili dodatne odlagalne površine za predmete, ki jih pogosto uporabljate. Z vodilom in obešalniki boste poskrbeli, da bodo vaši gostje svoje jakne, plašče in dežnike lahko odložili na za to pripravljen prostor, in ne bo jim več treba jaken odlagati na stole v jedilnici, kjer se še posebej rade »navlečejo« vonja iz kuhinje. Prepričani smo, da bodo podprli vašo idejo.

Twitter
Če je stopnišče v dnevni sobi, ga lahko spremenite v domiseln regal, ki bo povečal prostor in ga naredil edinstvenega.