Navlažite kožo

Kdo se boji mraza?

ud
16. 10. 2016, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pozimi in jeseni velike temperaturne spremembe in tudi stres ter močni sončni žarki škodijo koži. Vse druge dele telesa lahko toplo oblečemo, obraz pa lahko zaščitimo samo z dobro kremo in pravim pudrom. Le tako bo naša koža žarela tudi v mrzlih zimskih dneh.

Profimedia
Krema naj bo pozimi bolj mastna od tiste, ki jo uporabljate poleti.

V zimskih dneh ne smemo pozabiti na zaščito pred soncem, saj so tudi pozimi sončni žarki precej močni. 

Zaščita pred soncem 

Tudi pozimi se namažite s kremo za sončenje. 

Uporabite kremo ali vlažilni losjon z zaščitnim faktorjem najmanj 15. Ne pozabite na sončna očala, ki so zelo priporočljiva tudi pri nizkih temperaturah in na snegu, saj sneg odseva 80 odstotkov več sončne svetlobe. Če ste čez dan veliko zunaj, si kožo zaščitite z debelo plastjo vlažilne kreme in pudrom, čez vrat in del obraza pa ovijte šal. Tako se boste zaščitili pred rdečico, ki je posledica mraza in menjavanja temperatur pri prehodu iz toplih prostorov na prosto. Če kljub temu opazite suho kožo, luščenje povrhnjice ali srbečico na nekaterih delih obraza, morate kožo tudi čez dan mazati s kremo, ki naj bo pozimi bolj mastna kot poleti. 

Zvečer kožo nahranimo 

Po prhanju jo natrite z vlažilnim losjonom, ki naj vsebuje hranilne sestavine in antioksidante, na primer vitamina C in E. Obrazu privoščite hranilno masko, ki jo po 20 minutah odstranite z vlažno vato ali si jo preprosto umijete z mlačno vodo s kože, nato na obraz nanesite bogato nočno kremo, ki vas bo pred odhodom v posteljo varovala pred prevročim zrakom iz radiatorjev. Koži privoščite tudi dovolj spanca, saj to pripomore k zdravi in lesketajoči se polti. Ne uporabljajte vroče vode, saj kožo izsuši.