Jacqueline Kennedy

FOTO: Na prodaj znamenita hiša

sn
23. 9. 2016, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pred nekaj dnevi se je na portalih svetovnih nepremičninskih agencij pojavila hiša oziroma prava luksuzna podeželska palača, ki jo je s svojo prisotnostjo dolga leta zaznamovala nekdanja priljubljena prva ameriška dama Jackie Kennedy.

profimedia
Pogled na hišo in travnik pred njo je veličasten.

Ob fotografijah imenitne hiše, njene notranjosti in okolice je seveda povsod izpostavljeno, da sta na prodaj objekt in posestvo v Hamptonu, kjer je počitnice preživljala znamenita Jackie Bouvier Kennedy Onassis.

profimedia
Jackie Kennedy Onassis je bila je soproga 35. predsednika ZDA Johna F. Kennedyja.

V prelepem objektu in na zemlji vse okrog njega je svojo dušo in srce sicer pustil Jacquelinin dedek John Vernou Bouvier.

Prostor miru

Stari oče John je veliko posestvo pridobil pred skoraj 100 leti (leta 1917), prelepo hišo pa obnovil po svojem prefinjenem, a na neki način tudi preprostem in malce romantičnem okusu. Poimenoval jo je Lasata, kar v jeziku ameriških domorodnih prebivalcev Indijancev pomeni Prostor miru.

Družinska idila

Takoj ko je ded John posestvo uredil po svojih željah, kar je zaradi velikosti posestva trajalo dobra tri leta, je družina Bouvier vse počitnice preživljala tam. Nadvse ljuba je bila prelepa Lasata tudi vsem članom naslednje družine Bouviers, torej Johnovemu sinu Vernonu, njegovi ženi Janet ter hčerkama Jacqueline in Caroline Lee, zato se tradiciji preživljanja dopusta niso izneverili.

profimedia
Eden od čudovitih bivalnih prostorov se odpira na teraso z bazenom.

Ločitev prinese spremembe

Okvirna cena za posestvo in vilo je 14 milijonov dolarjev. 

Toda ko je bila Jackie stara komaj 11 let, sta se starša ločila, kar je Jackie in Lee zelo prizadelo. Očeta sta oboževali in ga pogosto obiskovali. Čeprav je bil družaben, se ni več poročil, s hčerkama pa je ohranil lep odnos in tudi nekaj počitniških dni so še vedno preživeli skupaj.

Tudi v raznih intervjujih se je Jackie njihovega počitnikovanje v Hamptonu pogosto spominjala in o njem govorila z največjo ljubeznijo.