Potujoči pajki

Smrtonosni pajki so jih pregnali iz hiše

ud
22. 9. 2016, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nočna mora za vsakega arahnofoba.

Arhiv Svet24
Brazilski potujoči pajek spada med najbolj strupene pajke na svetu.

Ko je 26-letna Sophie Newcombe iz Velike Britanije prišla iz supermarketa in se doma lotila pospravljanja nakupljenih stvari, je med bananami opazila bel pajčevinast kokon; ustrašila se je in vrgla banane po tleh, v tistem trenutku pa je gnezdo zapustilo več deset pajkov in se razbežalo na vse strani.

Evropejski pajki načeloma niso nevarni, a tokrat je šlo za izjemno nevarnega brazilskega potujočega pajka. Živali so prišle s tovorom iz Brazilije. Ugriz tega pajka je smrtonosen, pri moških pa povzroča tudi večurno bolečo erekcijo.

Sophie in njen partner Ashley sta pograbila otroka in zbežala iz hiše, čeprav sta šele pozneje izvedela, da gre dejansko za smrtonosno vrsto pajkov. »Videti je bilo kot nekaj iz grozljivega filma,« je povedal Ashley. »Bili so povsod, in čeprav sem jih več posesal, se bojim, da jih je v hiši še precej več. Gotovo nisem našel vseh.«

Odločili so se, da ne bodo tvegali, in so raje pograbili najnujnejše ter odšli k Sophiejini materi, dokler ne bodo deratizatorji opravili svojega dela.