Poslovna priložnost

Naprodaj domovanje Trumpove mladosti

s.r.
20. 7. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hiša bi lahko po izvolitvi ameriškega milijarderja postala del zgodovine ZDA. Pravijo, da je treba železo kovati, dokler je vroče. Vse okoli Donalda Trumpa je še kako vroče, sploh zato, ker kandidira za predsednika ZDA.

Hiša Trumpove mladosti v Queensu se na nepremičninskem trgu prodaja za 1,65 milijona dolarjev.

In tako se je na trgu za 1,65 milijona dolarjev znašla hiša, v kateri je svoje prve dni preživel republikanski kandidat za ameriškega predsednika in uspešni milijarder Donald Trump. Predstavnik nepremičninske agencije Laffey Fine Homes, ki je zadolžena za prodajo, je ob tem poudaril, da bo ob morebitni Trumpovi izvolitvi nepremičnina »samodejno postala del zgodovine«. Hiša stoji v newyorški četrti Queens in je zapisana kot naslov na Trumpovem rojstnem listu, a morebitni predsednik ZDA tam ni živel dolgo, saj se je njegova družina kmalu po njegovem rojstvu preselila na drug naslov v New Yorku.

Večina prvih domov ameriških predsednikov sodi pod okrilje zvezne agencije za narodne parke, a kot je poudaril predstavnik agencije Jeremy Barnum, se na seznam kulturne dediščine rojstne hiše predsednikov vendarle ne uvrstijo kar tako in samodejna uvrstitev tja torej ni tako samoumevna. Kot je pojasnil, je za to potreben poseben postopek, ki se konča z zakonom kongresa ali predsedniškim odlokom.