Uradno

VIDEO: Trumpov korak naprej: Trdo bom delal

T.L.
20. 7. 2016, 08.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Donald Trump v Clevelandu uradno potrjen za predsedniškega kandidata republikanske stranke.

Profimedia
Donald in Melania.

Donald Trump je v Clevelandu uradno potrjen za predsedniškega kandidata republikanske stranke. Eden od sinov, Donald mlajši, je očetovo zmago zapečatil z oddajo glasov 89 delegatov New Yorka, ki so podprli Trumpa, kar mu je omogočilo, da zbral bistveno več od potrebnih 1237 glasov. Trump je na koncu slavil s 1724 delegatskimi glasovi, podpira pa ga tako senator Teksasa Ted Cruz (s 475 delegati), guverner Ohia John Kasich s 120 delegati in senator Floride Marco Rubio s 114.

"Čestitamo ti očka in radi te imamo", je dejal Donald mlajši v družbi z Ericom in sestrama Ivanko in Tiffany v dvorani v Clevelandu. Donalda Trumpa v tem trenutku ni bilo v dvorani. Govor bo imel v četrtek, ko bo vse skupaj prenašala tudi televizija v času najvišje gledanosti. 

Profimedia
Donald Jr. Trump

Trump se je takoj javil na twitterju in zapisal, kako velika je čast, da je lahko republikanski kandidat za predsednika ZDA. "Trdo bom delal in vas nikoli ne bom pustil na cedilu. Amerika je na prvem mestu.

Profimedia
Tiffany Trump

Po potrditvi Trumpa so delegati potrdili tudi Trumpovega izbranca za podpredsedniškega kandidata guvernerja Indiane Mika Penca.