Življenje v stripih

Batman bi imel v resničnem življenju veliko težav.

U.D.
3. 7. 2016, 13.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Znanstveniki so se lotili prav zanimivega primera. Morda lahko Batman z lahkoto premaga nepridiprave iz Gothama, a glede na nedavne študije študentov fizike v Veliki Britaniji bi ta zamaskirani junak v realnem življenju imel veliko težav.

wikipedia
Batman bi v realnosti pri svojih podvigih umrl ali se hudo poškodoval med letenjem z ene na drugo stavbo.

Batmana  bi  v resničnem življenju precej hitro premali. 

Njegovi fizični atributi mu vsekakor niso v pomoč, saj je skrajno slabo opremljen, kar bi povzročalo drsenje s stavb. Težava je v tem, da Batman preprosto udari ob tla s preveliko silo. »Če pogledamo primer, kjer človek drsi z dokaj visoke stavbe, ki meri 150 metrov – Batman lahko z nje skoči približno 350 metrov. To je razumljivo. Problem je edino v njegovi hitrosti, ki bi jo dosegel, ko bi pristal,« je zapisala skupina v raziskovalno nalogo.

wikipedia

Letenje

»Hitrost se hitro dvigne nekje do 120 kilometrov na uro, preden je konstantna, kar pomeni nekje okoli 80 kilometrov na uro. Te hitrosti bi bile za Batmana usodne ali pa bi ga močno poškodovale. Seveda uporaba Batmanovega ogrinjala ni varen način letenja, razen če se uporabi metoda, kjer zelo hitro upočasniš. To lahko narediš recimo z padalom,« so še zapisali.

Pristanek 

»Pri nezmožnosti opraviti nekatere izmed osnovnih nalog, kot je pristajanje, se pojavi vprašanje, kakšen bi bil Batman kot superheroj, če bi se moral dejansko ukvarjati še z vsem zlom v Gothamu, kot sta Joker in Bane,« se je še našlo v besedilu. Ugotovili so tudi, da drugi stripovski junaki, kot so Wolverine, Iron Man in Thor, prav tako ne dosegajo standardov za zelo dobrega junaka.