Ljubezenski priročnik za moške

Pot do nje in Maja

sn
21. 5. 2016, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pred kratkim je mlada pisateljica Maja Monrue predstavila ljubezenski priročnik Pot do nje, ki pa je poseben, saj tokrat ženska svetuje moškim, kako osvojiti žensko zase.

SVET 4
Maja si srčno želi, da bi moški razumeli, kako ljubiti sodobno žensko na način, s katerim bodo ohranili svoj moški original.

Majina knjiga je hibrid med novo filozofijo, psihologijo in vsakdanjim življenjem. »Nisem doktorirala iz katere od knjig pripadajočih ved, niti nisem ena izmed tisočih zakonskih svetovalk in svetovalcev, a mislim, da je moja knjiga na temo odnosov med moškim in žensko eno izmed najboljših del na tem področju,« pove samozavestno.

Potrebuje pomoč 

Maja poziva vse, ki se jim zdi knjiga zanimiva, da ji pomagajo zbrati denar za prevod in lansiranje prvih 500 izvodov knjige. "Nimam proračuna za marketinško kampanjo, imam pa odlično knjigo za moške in ženske v sodobni družbi. Samo z Vašo pomočjo mi lahko uspe novico o svojem projektu spraviti med slovenske ljudi, ki mi lahko nato pomagajo tako, da podprejo moj projekt na Kickstarterju."

Bistvo ženstvenosti

Filozofija knjige temelji na zamisli, da se vir brezpogojne ljubezni nahaja v najglobljem bistvu ženstvenosti. »Toda glede na okoliščine v moderni družbi ženske tega bistva ne morejo odkriti same od sebe. Že od otroštva so namreč izpostavljene nerealnim idealom in pritiskom družbe, zato je njihovo življenje mnogokrat prepleteno z brezkončnim iskanjem sebe. Posledično tudi nenehno hrepenijo po potrditvi svoje lepote, dejanj in osebnosti. Pri tem pa ima prav moška potrditev v ženskih očeh največjo vrednost,« pravi Maja, ki v knjigi zato spodbuja moške, da ljubijo svojo žensko tako, da jo potrjujejo na vseh področjih njenega življenja z namenom, da bi prebudili v njej izvorno milost, lepoto in samozavedanje lastne ženstvenosti. Knjiga namiguje, da bi prav to lahko bila ključna vloga moškega v življenju ženske.

Tudi ona je bila učenka

Knjigo sestavljajo teoretične razlage, šarmantno dopolnjene s primeri iz resničnega življenja in slikovitimi ilustracijami, ki jih je prispeval ilustrator, vsebina pa se razteza na 200 straneh. Maja je proučila dobro poznane teorije ljubezenskih odnosov, kot je tista o ženskah, ki so z Venere, in moških, ki so z Marsa, dr. Johna Graya. »Vseeno pa je večji del knjige nastal kot posledica tipičnega pisateljskega procesa. Zamisli in informacije so se nekako kar pojavile in si želele biti zapisane v knjigi. Včasih je bilo celo zame pisanje te knjige kakor hoja po neznani poti in na koncu sem ugotovila, da sem se tudi sama naučila novih stvari.«