Podjeten kot le kaj

Berač, ki se pusti prosjačiti

J.P.
20. 5. 2016, 14.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Čeprav morda ne izgleda tako, je ta mladi indijski berač bogatejši od večine tamkajšnjega srednjega sloja.

Pappu Kumar na "svoji" lokaciji

Kar osem let je beračil na ulicah mesta Patna, v tem času pa si je uspel nabrati pravcato bogastvo. Pappu Kumar naj bi namreč na štirih bančnih računih hranil slabih 7.000 evrov, v lasti pa naj bi nadalje imel tudi dve posesti, skupaj vredni dobrih 160.000 evrov.

Beračenja ne namerava opustiti.

Berač tako posoja denar lokalnim poslovnežem in služi z obrestmi, vseeno pa beračenja ne namerava opustiti.

Samo še navzgor

33-letniku sicer ni bilo namenjeno, da postane berač. Obiskoval je srednjo šolo, vpisati se je nameraval na študij strojništva, a mu je načrte prekrižala nesreče, zaradi katere je delno paraliziran. Kmalu po tistem mu je umrl še oče, družina pa ga je razdedinila. Drugega mu kot to, da berači, mu torej ni preostalo.

Zaprisežen berač

Pappu si je za svoj nov dom izbral železniško križišče v Pazni, kjer je beračil do lani, ko so ga policisti skušali pregnati z njegove omiljene lokacije. Ni se dal, zato so ga odpeljali na tamkajšnjo policijsko postajo, tam pa odkrili njegove bančne račune, posesti in 'posojilne aktivnosti' z visokimi obrestmi. Svetovali so mu, naj se odpove beračenju, a Pappu o tem ni hotel niti slišati. Niti noče zdraviti svojega obolenja, češ kdo pa mu bo dajal denar, če bo telesno zdrav.