Zanimivosti

Omogočili bodo počitnice več kot 50 otrokom

G.G./STA
18. 4. 2016, 15.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Z zbiranjem odpadnih surovin v okviru dobrodelne akcije Čisto veselje so zbrali dobrih 23.000 evrov. S temi sredstvi bodo omogočili počitnice več kot 50 otrokom s čustvenimi in vedenjskimi motnjami pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

S pomočjo ljudi iz vse Slovenije so v okviru akcije zbrali skoraj 300 ton odpadnih surovin: 48 ton odpadne električne in elektronske opreme, 90 ton papirja, pet ton barvnih kovin in 153 ton jeklenega odpada.

Zbiranje odpadnih surovin je v prvih desetih dnevih aprila potekalo na več kot 50 lokacijah po vsej Sloveniji. Vsi, ki so želeli v akciji sodelovati, so odpadni material lahko odložili na enotah družbe Gorenje Surovina ter pred nekaterimi poslovalnicami družbe Spar Slovenija. Največ odpadnih surovin so zbrali v Osrednjeslovenski regiji, in sicer kar 108 ton, na Gorenjskem 41 ton, v Podravski regiji pa 37 ton.

Otroci s čustvenimi in vedenjskimi motnjami iz vse Slovenije bodo v okviru projekta Botrstvo v letošnjem letu vključeni v letovanja, tabore in izlete v organizaciji Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, poskrbljeno pa bo tudi za spremljevalca, ki bo otroku pomagal pri vključevanju v družbo vrstnikov, so sporočili iz Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.