Zanimivosti

Horoskop za teden od 11. do 18. 4.

S.N.Č.
10. 4. 2016, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V prejšnjemu horoskopu omenjeni trojici Saturn, Neptun in Jupiter se je pridružil še Mars, na začetku tega tedna pa še Luna, ki bo za dva dni na nebu naredila pravi križ. Ta prinaša veliko pozornosti dogajanju, spremembam, odnosom in nasploh ljudem, ki tvorijo naše življenje.

Profimedia
Luna odpira nove poti.

Sprva kot napetost, potem pa kot ponujene možnosti, recimo v obliki enostavnosti akcij (ob vsej današnji zapletenosti odnosov), konkretnosti in odprtosti za nove zamisli. Na splošno Sonce in Uran družno ustvarjata pogoje za kak resen zasuk, le do konsenza bi morali priti. V tem tednu sprejete rešitve se bodo izkazale za dolgoročne in širše koristne. Tudi Luna podpira nove poti, le v torek in sredo bo ob tem prisotnih nekaj dvomov. Zato pa bo naš kreativni potencial v četrtek in petek toliko večji.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

V tem tednu se Mars obrača na svoji poti, za nekaj časa bo napredek prepustil pozornost drugim področjem, pri tem pa se boste potrudili dobiti nove, bolj uporabne informacije. Vaše akcije so kratke in enostavne, lahko ste za primer vsem tistim, ki se istih stvari lotevajo na bolj kompleksen način. Glavno je, da niste več toliko razdražljivi in agresivni. Nekaj več dogajanja bo na ljubezenskem področju, kjer Luna sredi tedna odpira nove želje in razmišljanja. Tudi sprememba je mogoča. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Še ta teden potrpite s sabo, potem bo bolje, kajti Sonce vam bo po naslednji sredi prineslo obilo energije. Ker je Merkur dobro postavljen, znate svoje zamisli in rešitve, ki so primerne za širšo uporabo ali krog ljudi, razložiti tudi drugim. Pazite le, da ne boste vsiljevali kakih fiksnih idej, saj je čas za prilagajanje zamisli veliko boljši kot prej. V ljubezni je videti nekaj idealizma in lepih misli, in četudi morda ne bodo izvedljive, se jim ne boste odrekli, saj bodo tako prijetne ...

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Največji del koncentracije vam bo v tem tednu šel na odnose z drugimi, kjer bo vsega dovolj, od novih oseb do spoznanj o tem, da se je skozi čas nabralo veliko takega, kar bi bilo treba popraviti, zato boste iskali načine, kako urediti odnos, ne da bi to osebo izgubili. V ljubezni bodo ta teden lepi in vzneseni trenutki, tudi taki, ki jih boste še dolgo pomnili. Ob tem pa vam odličnih načrtov nikakor ne bo zmanjkalo! 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V službi bo prišlo do konfrontacije med idejami in strukturo, ki ne bo podpirala nikakršnih sprememb, ne glede na to, koliko so argumentirane. Vaše ideje bodo tokrat tako dobre, tudi sveže, da se vam jih bo zdelo kar škoda zavreči. Precej pomemben pri vsem skupaj bo denarni vidik. Bodo pa zato vsem rakom, ki delajo samostojno, vsi ti potenciali pomagali doseči višje stopnice na poslovni poti. V ljubezni je videti nekaj kompliciranja, pustite razreševanje odnosa za kdaj drugič.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Nekdo v vaši okolici bo potreboval pomoč, in če je ne boste mogli nuditi sami, se boste ponudili poiskati nekoga, ki bi prišel prav. Nasploh boste od drugih dobili veliko potrditev in tudi kako pohvalo, kar vam bo v času, ko vas družno – prvi spodbudno, drugi zaviralno – pritiskata Mars in Saturn, zelo dobrodošlo. V srčnih zadevah malo vroče, malo hladno; ko bo že videti napredek ali vsaj izhod, se bo spet nekaj zapletlo ... S financami bo vse videti lepše, kot je v resnici.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V tem tednu ne bo veliko odvisno od vas – kar preradi boste iniciativo in odločanje prepustili drugim, češ da ne morejo biti tako neprepričani o svoji kvaliteti kot vi. Še najbolj vas tiščijo stvari, ki bi morale biti že zdavnaj pospravljene med spomine. Nedavno Saturn in zdaj še Mars sta obrnjena nazaj, veliko dela vas še čaka. Zavihajte rokave, ko se obrne še Merkur, boste imeli polne roke dela. Sicer pa bi radi imeli malo miru – lepo slišati, a je to vseeno odvisno le od vas. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Neptunove povezave z drugimi kaj lahko prinesejo kako blago psihično težavo, morda zmedenost ali vrtoglavico, a le zaradi opozorila, da poskrbite zase malo bolje. V tem tednu se bo izkazal vaš partner, zadovoljni boste z njim in s podporo, ki vam bo rešila neko zagato. Povabilo na večerjo in neobremenjen pomenek bi bila čisto prava zahvala. Merkur je postavljen na občutljivi poziciji, ki terja hitre rezultate; zna biti, da boste v svojih besedah preostri. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ko se vam zazdi, da so že vse stvari na svojem mestu, se pojavi kaj (ali pa kdo), da vas spet spravi na začetek. Iz tira vas meče spoznanje, da nečesa niste naredili dovolj dobro, zato se boste tokrat potrudili še toliko bolj. Neko prijateljstvo se vam bo ponujalo kot rešitev v sili, vi pa boste kolebali, ali sprejmete to pomoč ali ne; morda na račun kake nekdanje izkušnje. V tem tednu lahko prideta pomoč in razumevanje šefov, to pa odpira nove možnosti.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Mars se ustavlja na svoji poti in napenja resnost položaja. Toliko stvari imate pred sabo, da se vam je težko odločiti, kaj je najbolje ali kaj se najbolj izplača. Če bi se lahko razcepili na troje ali več, bi nekako še šlo … Pazite, da vas ne premaga prevelik čut za odgovornost, tudi Saturn se vrača k neki situaciji, ki je ne marate, a se bo treba vrniti do nje. Na splošno pa boste ta teden imeli za uspešnega, saj skoraj ni mogoče, da bi izpustili vse kreativne možnosti, ki jih ponuja. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Znašli se boste v položaju, ko bo treba obrniti hrbet sistemu, ki ga sicer podpirate, to pa zato, ker bodo napake (a ne vaše!) kljub vsemu prevelike. Pazite malo na svoje živce, včasih ste že kar na robu. V tem tednu vas bodo iz zagat reševali fizična aktivnost, igra, ukvarjanje z otroki, tudi obujanje spominov in ukvarjanje s starimi fotografijami. V srčnih zadevah boste z besedami ustvarjali slike, uvedli boste nekatere dobrodošle spremembe.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Uranova bližina s Soncem bo teden obarvala z novostmi, pa naj gre za kake predmete ali pa spremembe v odnosih, še najbolj v prvi polovici tedna. Kasneje se vam bo vse bolj mudilo, konec tedna boste že kar nestrpni. Obrat najprej Saturna, zdaj pa še Marsa prinaša vračanje aktivnosti in pregledovanje storjenega. Ker pa boste v tem času sposobni paziti tudi na podrobnosti, se lahko zgodi, da bodo vaši izdelki boljši in zato tudi bolje sprejeti.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Na vas se bo dalo v tem tednu lepo vplivati, zato dobro premislite vsak svoj pristanek ali odločitev, preden jo izrečete. Vse stare vrednote bodo na udaru, vi pa se boste opirali na preizkušene variante in najraje bi videli, da bi vse ostalo tako kot prej. V ljubezni boste tokrat ohranjali obstoječe stanje ali pa se vračali v kake prejšnje pozicije. Na finančnem področju težav ne bi smelo biti, za obračanje denarja je čas zelo ugoden, z nekaj treznega premisleka, seveda.

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 21°30 do 28°21 Ovna.

Merkur bo ta teden prišel od 8°47 do 18°05 Bika.

Venera bo prišla od 6°29 do 15°08 Ovna.

Mars se bo ta teden obrnil v retrogradno smer (17. 4. na 8°54 Strelca).

Jupiter bo retrogradno prišel od 14°29 do 13°58 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 16°11 do 15°57 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 20°31 do 20°55.

Neptun bo po znamenju Rib prišel od 10°59 do 11°12.

Pluton se bo ta teden ustavil na 17°29 Kozoroga in naslednji ponedeljek krenil retrogradno.

Luna bo 12. 4. vstopila v Raka, 14. 4. v Leva in 17. 4. v Devico.

Prvi krajec bo na nebu v četrtek, 14. 4., ob 5.58 na 24°39 Raka.