Zanimivosti

Je to dokaz, da so imeli kontakt z vesoljci?

M.J.
19. 3. 2016, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Severno od ruskega olimpijskega mesta Soči, leži v osrčju Kavkaza majhna republika Adygeja. Hribi in doline so težko dosegljivi in osamljeni.

YouTube
Melikov je lobanjo našel že pred dvema letoma, fotografije pa je predstavil šele pred nedavnim.

Toda v drugi svetovni vojni, so se na področju Kavkaza odvijali siloviti boji. Eden izmed razlogov za to je bil dostop do Črnega morja in nahajališč nafte v Azerbajdžanu.

YouTube
Raziskovalci so našli tudi manjši kovček z emblemom skrivnostne SS organizacije Ahnenerbe.

V akciji, imenovani Planika, so nacisti leta 1942 poskušali osvojiti Kavkaz, toda to jim ni uspelo. Toda, vsaj tako navaja britanski časopis Express, naj bi bilo v republiki Adygeja ustanovljeno tudi oporišče, ki zanima tako zgodovinarje kot tudi raziskovalce paranormalnega. V odročnem kraju Kiščinski so odkrili gradbišče iz časov druge svetovne vojne.

Raziskovalci so tam našli tudi manjši kovček z emblemom skrivnostne SS organizacije Ahnenerbe, ki se je ukvarjala z raziskovanjem arheološke in kulturne zgodovine Arijske rase. Omenjeno organizacijo obkrožajo tudi številni miti in legende.

To pomeni, da so člani tega skrivnostnega združenja med drugim izpeljali tudi odprave na Tibet in ostale odmaknjene konce sveta, kjer so iskali dokaze o obstoju izvenzemljskega življenja. Kot dokaz temu priča zemljevid iz leta 1941 in tudi predimenzionirana lobanja, ki so jo našli.

Poleg obeh nenavadnih lobanj so našli tudi zemljevid Adygeje, ki je domnevno nastala 1941. Znano je, da so nacisti v bližini gore Elbrus pri kraju Djavskaya imeli oporišče, kljub temu, da se je fronta odvijala v drugi kavkaški dolini.

Tam naj bi se dogajale nenavadne stvari. Še danes se v krajih Adygeje širijo zanimive govorice o času, ko so tam prebivali nacisti. Domnevno naj bi našli skelet, ki meri več kot 3 metre in ga tudi zakopali v tej okolici.

In ravno ta skelet išče Vladimir Melikov, med svojim iskanjem pa je našel tudi številne druge zanimivosti, ki so jih za seboj pustili nacisti v gorovjih.

Melikov je lobanjo našel že pred dvema letoma, fotografije pa je predstavil šele pred nedavnim. Oči so nesorazmerno velike, poleg tega pa lobanja nima lobanjske votline in tudi ne čeljusti. Le kako so se ta bitja prehranjevala, kje so možgani in kako so komunicirala med seboj.

Raziskovalci: »Tudi, ko omenjeno lobanjo primerjamo z lobanjo medveda, avtomatsko pomislimo na vesoljce.«

Toda raziskovalci v Moskvi so zelo skeptični. Mnenja so, da je bila lahko lobanja dolgo časa izpostavljena različnim vplivom in pritiskom, zaradi česar je tudi dobila to končno obliko. Profesor Bormotov pa se je v svoji karieri ubadal z nacisti v Kavkazu med drugo svetovno vojno. Ob najdbi je bil kritičen. Kljub temu je dejal, da obstaja več možnih razlag in obenem dodal, da moramo po tem odkritju o vseh vse stvareh, ki jih vemo ponovno malce razmisliti.