Zanimivosti

Našli pogrešano psičko

AŠ/STA
18. 3. 2016, 11.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na kalifornijskem otoku so po mesecu dni našli pogrešano psičko, ki je padla v morje

Pripadniki ameriške mornarice so v tem tednu na obali kalifornijskega otoka San Clemente našli pogrešano nemško ovčarko Luno, ki je pred več kot enim mesecem med ribolovom v bližini otoka padla z lastnikovega čolna.

Pomoč mornarice

Lastnik je za pomoč pri iskanju prosil pripadnike mornarice iz pomorskega oporišča Coronado v San Diegu, vendar so po nekaj dneh iskanja iskanje zaključili in sklenili, da je psička umrla v morju, na neutolažljivo žalost družine, ki je imela psa izredno rada.

"Dejal nam je, da je bila Luna zelo dobra plavalka in da je prepričan, da je odplavala na kopno," so sporočili iz oporišča v Coronadu in potrdilo se je, da je imel prav.

Odkritje

V torek pa so psičko našli na otoku San Clemente pred kalifornijsko obalo. "Bila je bolj suha, a nepoškodovana," so na družbenem omrežju Facebook zapisali marinci. "Bila je zelo vesela našega prihoda, čeprav se je počasneje gibala, ker je bila sestradana."

Sporočili so še, da so jo prepeljali v bazo v San Diegu, kjer so jo predali lastnikovemu družinskemu prijatelju, ki jo bo vrnil  presrečnemu lastniku.