Zanimivosti

Edina potnica v letalu

A.Š.
4. 2. 2016, 19.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kitajka, ki je v sredo potovala domov za praznike, je bila edina potnica na letalu v Guangzhou. Vsi ostali potniki so namreč zaradi večurne zamude odpotovali že prej ali pa se drenjali na prenatrpanih postajah za vlake.

Mediji so objavili samo njen priimek, Zhang - je svoj let iz mesta Wuhan zabeležila na družbenih omrežjih, s fotografijami, na katerih so bile vrste praznih sedežev, medtem ko je v Guangzhouu v ponedeljek na železniških postajah obtičalo 100.000 ljudi, ki so se želeli vrniti k družinam za praznični čas pred lunarnim novim letom.

Letalo družbe China Southern s 137 sedeži bi moralo iz Wuhana v Guangzhou poleteti ob 6.40 zjutraj po lokalnem času, a ni vzletelo do 16.39. Zaradi deseturne zamude so se mnogi potniki odločili za druge, zgodnejše lete in tako je Zhangova ostala edina potnica in je uživala v polni pozornosti celotne posadke letala, ki je tako uživalo v pozornosti do edine potnice.

Strokovnjaki ocenjujejo, da bodo Kitajci v tem prazničnem obdobju, ko se družine po tradiciji zberejo na predvečer lunarnega novega leta, opravili 2,91 milijard potovanj, kar velja za največjo vsakoletno migracijo ljudi na svetu.

Zhangovi so mnogi na družbenih omrežjih zavidali njeno srečo pri izogibanju gneče in kaosa, ki vlada v tem obdobju. "Kakšno srečno naključje, da si letela proti novoletnemu toku," je dejal eden izmed komentarjev, ki je opozoril, da bo povratni let napolnjen do zadnjega kotička. 

Vsi nad tem početjem niso navdušeni, kritiki menijo, da bi moralo letalo prepeljati več potnikov, tako pa je šlo samo za zapravljanje goriva.