Zanimivosti

VIDEO: Voznica ustavila policista zaradi prehitre vožnje!

M.J.
4. 2. 2016, 15.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Neštetokrat smo priča prekrškom, ki jih stori zakonodajna ali izvršna veja oblasti. Toda redko reagiramo na tovrstne situacije, saj vemo kakšne represivne vzvode posedujejo. Zato velikokrat tovrstne prekrške raje prezremo…

YouTube
Glede na situacije, ki so se v preteklih letih zgodile na naših cestah, bi bilo morda potrebno tudi pri nas uvesti podoben nadzor.

No, nekoliko drugačen scenarij pa si je zamislila voznica, ki je zaradi domnevno prehitre vožnje ustavila policista. Claudia Castillo, ki je bila očitno ogorčena nad vedenjem pripadnika represivne veje oblasti, se je odločila, da je čas za reakcijo. In to ne samo z mislimi, temveč se je odločila zaustaviti voznika policijskega avtomobila, ki naj bi več kot očitno vozil prehitro. In ker se je zgodilo nekaj neverjetnega, to vliva upanje tudi ostalim, da reagiramo podobno.

Glede na situacije, ki so se v preteklih letih zgodile na naših cestah, bi bilo morda potrebno tudi pri nas uvesti podoben nadzor. Čeprav ne garantiramo, da boste pri takšnem početju odkorakali brez opomina ali celo kazni. Morda tudi tukaj tiči razlog, zakaj se na cestah ne počutimo varne, saj vsi po vrsti kršimo pravila – tudi tisti, ki bi jih morali najbolj spoštovati.

Včasih je potrebno situacijo vzeti v svoje roke, toda samo ena takšna reakcija ne bo spremenila ničesar. Reagirati je potrebno vsakodnevno in v vsaki situaciji. Težave v prometu nikoli ne bodo izginile, toda če pokažemo oblastem, da tudi sistem ni imun nanje, potem morda lahko kaj spremenimo. Poskusiti ni greh, pravijo, samo za morebitne kazni v tem primeru ne odgovarjamo.