Zanimivosti

Zvijače, ki jih morda ne poznate

pm/revija Zarja
24. 1. 2016, 21.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nekaterih tehnik ličenja se je treba naučiti, nato pa jih vaditi. Ne pravijo zaman, da vaja dela mojstra. Izpilite jih in ugotovili boste, da ni treba biti profesionalec za dosego profesionalnega učinka. Na voljo je precej nasvetov in zvijač, s katerimi boste privarčevali čas ter si izboljšali videz.

Profimedia
Poskrbite za zdravje vaših trepalnic.

Maskara, ki ne pušča grudic

Maskaro zamenjajte vsak mesec. Dobra in kakovostna maskara mora biti mazljiva, kremasta in ne sme puščati grudic na trepalnicah. Če je vaša že stara in nekoliko presuha, nakapajte vanjo kapljice za vlaženje oči – osvežile jo bodo in vsaj nekaj časa vam ne bo povzročala problemov.

Bančna kartica

Plastična kartica (kreditna ali nakupovalna) ni uporabna le za negotovinsko plačevanje, temveč jo je mogoče uporabiti tudi pri barvanju trepalnic. Z njo lahko ustvarite tudi bolj ostre, definirane linije na vekah, kadar želite pričarati bolj dramatičen pogled ali kadar želite narisati črte za mačje oči.

Dva koraka za boljši učinek

Ste že kdaj kupili senčilo intenzivne barve, a ko ste si ga nanesli, ste ugotovili, da barva ni tako zelo živahna, kot ste si predstavljali? Učinek boste izboljšali, če si boste najprej veko premazali s kremno barvno podlago in si šele nato nanesli senčilo.

Toplota dela majhne čudeže

Pred uporabo segrejte kovinske klešče za trepalnice s fenom, a ne več kot za 3 ali 4 sekunde. S tem boste dosegli podoben učinek, kot ga ima segret kodralnik za lase.

Za debelejše trepalnice

Preden si nanesete maskaro, si napudrajte trepalnice z otroškim pudrom. S tem boste trepalnice odebelili in jih naredili lepše, opaznejše.