Zdravje

Zeleni čaj za 20-krat pospeši hujšanje

Sašo Avramovič/Revija Anja
7. 10. 2014, 20.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Zeleni čaj je bogat s katehini, ki preprečujejo raka, saj krepijo obrambno moč telesa, ščitijo pa tudi pred visokim krvnim tlakom in sladkorno boleznijo, znižajo raven holesterola, nadzirajo srčni ritem, saj s kofeinom spodbujajo živčni sistem, predvsem pa z antioksidanti pospešujejo hujšanje in zavirajo staranje.

Profimedia

Čudežni zeleni napitek preprečuje izločanje hormonov, ki povzročajo debelost. Velike količine antioksidantov ravno tako zmanjšajo količino hormona leptina, ki je odgovoren za debelost, obenem pa uravnavajo krvni sladkor in zmanjšujejo količino hormona inzulina, ki povzroča kopičenje kilogramov. Manj ko ga kroži po telesu, manjša je želja po ogljikovih hidratih oziroma sladki hrani. Številne tuje raziskave so potrdile, da z zelenim čajem hujšamo trikrat hitreje.

Če boste v ledeni čaj vmešali sok limone, bo telo hitreje vsrkalo sestavine čaja, ki spodbujajo hujšanje. 

Edina slaba lastnost je njegov grenak, nekoliko trpek okus, pa še zoper to neprijetnost so dietologi hitro našli rešitev, ki tokrat kar za 20-krat pospeši hujšanje, namreč dodajanje soka citrusov. Če boste v ledeni čaj vmešali sok limone, bo telo hitreje vsrkalo sestavine čaja, ki spodbujajo hujšanje.