Zanimivosti

Za božič polna luna, kaj pa prinaša leto 2016?

pl
24. 12. 2015, 21.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nazadnje smo lahko na božični večer gledali polno luno v prejšnjem stoletju, leta 1977. Tudi naslednja ni prav blizu, na nebu bo zažarela v vsej svoji veličini v noči na 25. december 2053.

Profimedia
V temu stoletju bo polna luna na božični večer še leta 2053, 2072 in 2091.

Prišel je čas, ko se ljudje umirimo, ko nam pomembnejša postane naša družina, ko se zavemo minljivosti in začutimo več hvaležnosti. »Pred več kot 2000 leti je v božičnem času nebo razsvetljeval Halleyjev komet, tokrat pa bomo po osemintridesetih letih znova na nočnem nebu uzrli polno luno,« pravi astrologinja Romana Pogorelčnik.

Luna prebuja naša čustva, ta pa so lahko takšna in drugačna, lahko so dobra, lahko so negativna, od nas pa je vedno odvisno, katera čustva prebudimo.

V znamenju raka

Arhiv svet24
Astrologinja Romana Pogorelčnik se tudi sama močno veseli božične polne lune.

»Na božični dan bo polna luna v znamenju raka, rak pa je znamenje, ki je izredno družinsko, in kaj bi si lahko še želeli! Ta božič bo v nas prebujal tople občutke, začutili bomo globljo povezanost z našimi bližnjimi, zdaj bo tudi idealen čas za odpuščanje tistim, ki so nas v preteklosti prizadeli, pri tem pa ne smemo pozabiti na osebo, ki je v našem življenju najpomembnejša – to smo mi. Velikokrat smo naredili napake, vendar pa si moramo te napake odpustiti. To pa pomeni, da jih tudi pozabimo,« pravi Pogorelčnikova.

Povezanost in ljubezen

Božična polna luna bo na zemljo poslala takšno energijo, zaradi katere bomo bolj povezani, bolj se bomo imeli radi, bolj bomo odprtih rok in odprtega duha. Vse to nas bo povezalo, vendar ne smemo dovoliti, da bi ti občutki izginili, saj bomo v naslednjem letu potrebovali veliko moči.

Kaj prinaša leto 2016

Za prihajajoče leto astrologinja pravi, da »bomo morali biti bolj junaški, bojeviti in resnicoljubni. Začeli bomo žeti tisto, kar smo v preteklosti posejali, in nikakor ne bomo smeli s prstom kazati na nekoga drugega, če nam sadovi ne bodo všeč. Prihaja čas, ko bomo morali sprejeti odgovornost.«