Zanimivosti

Zapuščena pasja mladiča našla nov dom

G.G.
24. 12. 2015, 18.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Novembra je naslovnice španskih časnikov polnila zgodba o zapuščenih pasjih mladičih, ki sta tavala po obrobju Madrida. Zgodba se je za španska hrta zaključila pravljično, saj sta te dni našla nov dom.

El Refugio
Nov dom za španska hrta.

El Refugio

Na obrobju Madrida so prebivalci novembra opazili dva hrta, ki sta več dni tavala naokrog. Vseskozi sta se držala skupaj in vohljala za hrano. Izkazalo se je, da gre za mladička iz istega legla. Temnejši hrt je pazil, da se njegova sestrica, ki je bila očitno slabovidna, ne bi izgubila.

Psa so nato sprejeli in oskrbeli v zavetišču za živali El Refugio v španski prestolnici. Ob primerni negi se je psički povrnil vid in po objavi zgodbe se je javilo veliko ljudi, ki bi par psičkov sprejeli v svojo dom. Ponudbe so prišle tudi iz tujine, na koncu pa so se odločili, da bosta angleška hrta za božične praznike obogatila dom Madridčanov, Cristine in Sergia, njunih treh otrok ter 10-letnega labradorca.

Vodja zavetišča za živali El Refugio Nacho Paunero je za španske medije povedal, da je ponavadi težko najti novo domovanje za dva ali več psov skupaj. »Takšne zgodbe pa med drugim dokazujejo, da je duh božiča še zelo živ,« je zaključil Paunero.