Zanimivosti

Ker mu ni postregla večerje pravočasno, se je ločil

STA/M.J.
14. 8. 2015, 11.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Nigerijsko sodišče je odobrilo ločitveni zahtevek 57-letnemu moškemu, ki se je po 25 letih zakona od žene želel ločiti, ker mu je žena prepozno pripravljala večerjo, poročanje nigerijskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Arihv Svet24

Olufade Adekoya je bil na koncu z živci, ker mu njegova žena Olusola, s katero sta bila skupaj 25 let, ni želela pripravljati in postreči večerje na njegov ukaz, je poročal nacionalni dnevnik Vanguard.

"Moja žena ne izpolnjuje poročnih zaobljub. Hrane ne pripravi pravočasno, večkrat sem jo posvaril, a me ne posluša," je dejal Adekoya. "Ne vidim smisla v tem, da skrbim za ženo, zaradi katere sem lačen. Dovolj imam tega," je še dodal.

Po drugi strani pa je žena zavrnila vse njegove obtožbe ter zatrdila, da si je mož vse skupaj izmislil le zato, da bi se lahko oženil z drugo.

A predsednik sodišča je rešil nesrečni zakon z zaključkom: "Sodišče je večkrat skušalo pomagati razrešiti njune razlike, a vsa prizadevanja so bila zaman."

Čeprav Nigeriji primeri bizarnih ločitev niso tuji, pa je tokrat šlo za prvi primer, pri katerem je prišlo do ločitve zaradi zamud pri postrežbi večerje.

Leta 2008 je med drugim nigerijski upokojenec klonil pod pritiski lokalnih islamskih voditeljev, naj se loči od 82 izmed njegovih 86 žena, zato da bo njegov status v skladu s šeriatskim pravom.

Nek 40-letnik je medtem po petih letih zakona zahteval ločitev, ker je ženina družina večkrat posredovala, kadar je pretepal soprogo, še navaja AFP.