Zanimivosti

Dobrodelna večerja za psička Zeusa

Tilen Pajek
18. 12. 2014, 19.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Območna organizacija proti vivisekciji – LAV Trst je pripravila srečanje podpornikov in članov.

pesmojprijatelj.si

V domačem vzdušju in prijetno okrašenem prostoru tržaške picerije so obiskovalcem dobrodelnega srečanja ponudili veganske dobrote in prijetno druženje. S plačilom večerje so podporniki pomagali psičku Zeusu, ki ga ima LAV Trst v oskrbi in išče nov dom. »Zeus ima za seboj žalostno zgodbo. Potem ko ga je neznanec zapustil, je pristal v zavetišču, kjer je našel nove skrbnike. Žal pa slednji niso bili kos svojemu poslanstvu in so ga vrnili z navedbo, da je preveč posesiven. Zato smo se v organizaciji odločili, da ga bomo vzeli v našo oskrbo, ga skušali socializirati in vzgojiti ter mu na koncu najti nov varen dom,« nam je povedala gospa Lucia, članica organizacije, ki upa, da bo Zeus svojo starost dočakal brez dodatnega stresa in strahu.

pesmojprijatelj.si

Nekaj več kot 40 udeležencev predprazničnega srečanja je na mizo dobilo bogat izbor veganske hrane – obložene kruhke, kuskus, rižoto, vegansko pico, raznovrstne solate in veganski torti. »To je prehrana brez živalskega izvora, saj verjamemo, da če imaš rad živali in se boriš za njihove pravice, jih ne moreš ubijati za prehrano. Želimo si, da bi čim več ljudi preživelo tako imenovani veganski božič in da bi bili praznični dnevi polni dobrih okusov ter spoštljivi do ljudi, živali in celega planeta, na katerem živimo,« je pojasnil Fulvio, predstavnik območne enote.

S polnimi želodci in upanjem za pravice živali v letu, ki je pred nami, se je druženje zaključilo ob bogatem žrebanju in licitaciji posebnega slikarskega dela, na katerem je bil upodobljen nemški ovčar.