Zanimivosti

Samsung predstavil mobilnika Galaxy S6 Edge+ in Galaxy Note 5

STA/M.J.
13. 8. 2015, 20.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung Electronics je danes predstavil nova pametna mobilnika S6 Edge+ in Galaxy Note 5, s katerimi nagovarja ljubitelje mobilnikov z večjimi zasloni. Poleg tega je najavil datume zagona rešitev za plačevanje z mobilniki Samsung Pay.

Arhiv Svet24

Novi različici paradnih Samsungovih pametnih mobilnikov naj bi podjetju pomagali ohraniti položaj vodilnega proizvajalca pametnih mobilnih telefonov na svetu, ki ga najbolj ogroža ameriški Apple. Ta je pred časom predstavil prodajno uspešna modela Iphone 6 in in Iphone 6 Plus, prav tako je ponudil svojo rešitev za plačevanje z mobilniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tako Galaxy S6 Edge+ kot Galaxy Note 5, slednji sodi v razred tako imenovanih tablifonov, premoreta 5,7-palčen oziroma 14,5-centimetrski zaslon. S6 ima pri tem sicer ukrivljena robova zaslona. V ZDA in Kanadi ju bodo začeli prodajati 21. avgusta, na slovenskem trgu pa naj bi bil Galaxy S6 Edge+ dostopen od 4. septembra dalje.

Galaxy S6 Edge+ ima zaslon Super AMOLED z ločljivostjo Quad HD, ki daje globlji zaslonski kontrast ter bolj čisto in podrobno sliko. Mobilnik prinaša tudi funkcijo Steady Video, ki stabilizira in ostri digitalni video posnetek, zajet s sprednjo ali zadnjo kamero, ter način Video kolaž za snemanje in preprosto urejanje kratkih video posnetkov v različne okvire in dopolnjevanje z različnimi učinki.

Galaxy S6 Edge+ podpira tudi snemanje video posnetkov v kakovosti 4K in storitev za neposredno predvajanje video posnetkov Full HD: vsebino bodo že med samim snemanjem lahko neposredno spremljali tudi drugi uporabniki, skupine, kontakti ali celo splošna javnost, s katero bo uporabnik mobilnika delil povezavo do storitve Youtube Live. Mobilnik ima obenem vgrajeno brezžično polnilno tehnologijo.

Samsung Electronics je poleg tega najavil datume zagona svoje storitve za mobilno plačevanje Samsung Pay. V Južni Koreji jo bodo vzpostavili 20. avgusta, v ZDA 28. septembra, sledile naj bi Velika Britanija, Španija, Kitajska.

Samsung je konec drugega četrtletja zasedal 21,7-odstotni delež svetovnega trga pametnih mobilnikov, vendar pa je v enakem obdobju leto prej zasedal še 24,8-odstoten delež, kažejo podatki mednarodne analitske hiše IDC. Apple je medtem svoj delež povečal za več kot dve odstotni točki na 14,1 odstotka.