Zanimivosti

Luksuzni kupe

13. 8. 2015, 22.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Hyundai je v muzeju umetnosti v Los Angelesu predstavil zanimiv luksuzni koncept, ki ga bodo še enkrat predstavili na slovitem Pebble Beachu.

Hyundai vision G concept coupe je del Hyundaievega programa prihodnjih premium izdelkov, ki prinašajo luksuz, zmogljivost in stil, skupaj z vrednostjo in odgovornostjo, tako so zapisali pri Hyundaiu.

Koncept Vision G je stilizirani genesis coupe s poudarjeno masko, ki je obdana z nazaj potegnjenimi lučmi. Nadpovprečno dolg je tudi motorni pokrov, avto ima visoke boke in velikanska lita platišča. Streha je položena proti zadku in vključuje veliko panoramsko šipo. Na zadku najdemo dvojni izpušni sistem in spojler na pokrovu prtljažnika. Štirisedežna notranjost je nesporno namenjena udobju in vključuje vrhunsko usnjeno oblazinjenje, lesene dodatke in zlate poudarke.

Voznik bo sedel pred trikrakim volanom, digitalnimi merilniki in Lexiconovim avdiosistemom. Preostalih podrobnosti pri Hyundaiu ne razkrivajo, ve se le, da njihov prestižni kupe tokrat poganja 5-litrski tau V8, ki proizvaja 313 kW (425 KM) in 518 Nm navora.

Iz koncepta bo bržkone nastala nova generacija genesisa, za katero napovedujejo tako limuzinsko kot kupe obliko.