Zanimivosti

Prva dostava z dronom že čez mesec dni

Artur Švarc
27. 6. 2015, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Dostavo pošiljk z droni v ZDA bo zvezni urad za letalstvo kmalu tudi uradno odobril. Prihodnost, ko boste iz trgovine mleko in kruh dobili po zraku, se zdaj nezadržno bliža.

Arhiv Svet24

17. julija bo zvezna administracija za letalstvo (FAA) odobrila sodelovanje med Naso, Flirteyem in Virginia Techom, kjer bodo z daljinsko vodenim letalcem dostavili zdravila kliniki v Zahodni Virginiji. Nasino letalo in Flirteyev multirotorski dron bodo tako začeli prvo avtonomno zračno dostavo na svetu.

Organizatorji projekta želijo pokazati, da ne gre le za igračke za velike fante, pač pa lahko z njimi rešujejo tudi življenja in pomagajo družbi.

To je prihodnost
»To ni le Kitty Hawk za Flirtey, pač pa za celotno industrijo,« je povedal Flirteyev šef Matt Sweeny. »Ko bomo pokazali, da lahko brezpilotno letalo dostavi zdravila, ki rešujejo življenja, bo jasno, da je to pomemben korak na poti v prihodnost, ko bodo brezpilotna letala dnevno dostavljala vse mogoče reči.«

Flirtey je prve testne dostave opravil že 2013. v Avstraliji, ko so dostavili 100 knjig, maja letos pa so uspešno izvedli tudi dostavo nad urbanim območjem. Njihov heksakopter je dostavil rezervne dele za avto.