Zanimivosti

Panika v bolnici

Sašo Avramovič
11. 6. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V bolnišnici v Zadru se je nedavno zgodilo nekaj povsem nevsakdanjega. Bolniki so bili šokirani, ko so zagledali, da se po hodnikih bolnišnice sprehaja podgana, težka okrog pol kilograma. K sreči se je vse dobro končalo.

Arhiv Svet24

Dvajsetletnica iz Zadra je v Splošno bolnišnico Zadar prišla z bratom, ki je imel visoko vročino. Medtem ko so ga pregledovali, ga je čakala na hodniku. »Začela sem malo snemati po bolnišnici in v nekem trenutku sem ugotovila, da se nekaj v daljavi premika,« je opisala in dodala: »Nekdo je rekel: Poglejte, podgana! Z medicinsko sestro sva si hoteli stvar ogledati od blizu in ugotovili sva, da gre res za podgano. Nisem mogla verjeti! Nato se je podgana podala proti meni in me prestrašila. Ni mi bilo vseeno, saj se mi podgane gnusijo. Bila je malce večja, zagotovo je imela okrog pol kilograma. Sicer se ne spoznam na miši, ampak je katastrofalno, če vidiš podgano v bolnišnici. Eden izmed bolnikov jo je nato odgnal skozi vrata. Verjetno je v bolnišnico prišla skozi ista vrata, skozi katera je tudi odšla.«

Arhiv Svet24

Na posnetkih se vidi, kako podgana teče po hodnikih urgence, za njo pa moški, ki jo poskuša ujeti. K sreči se podgana ni odpravila na katerega od oddelkov, kjer ležijo pacienti. Iz zadrske bolnišnice so sporočili, da bolnišnična stavba stoji nad podzemnimi predori, ki so še iz časov Avstro-Ogrske, in ti predori naj bi bili raj za podgane. »Podgane lahko do bolnišnice pridejo skozi toplovodne ali kanalizacijske cevi in prav zaradi tega redno opravljamo deratizacijo. Vem, da je grozno videti miš na bolnišničnem oddelku. Po tem dogodku smo znova poklicali podjetje, ki se ukvarja z deratizacijo, da bo težave odpravilo,« je povedal dr. Robert Karlo iz zadrske bolnišnice.

Arhiv Svet24