Zanimivosti

Adria Tehnika ob 5. obletnici zaključila pregled in vzdrževanje že 1000. letala

M.J.
10. 6. 2015, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Letalska industrija zahteva odzivnost, sledenje visokim standardom, brezkompromisno varnost ter storitve visoke konkurenčnosti, ugodne cene in hitre rešitve. Slovensko podjetje Adria Tehnika vztrajno dokazuje, da je odličen partner v hitri tekmi na tleh in posledično v zraku. Vedno pripravljeni na vzlet so pravkar, ob svoji 5. obletnici, zaključili pregled in vzdrževanje že 1000. letala.

Arhiv Svet24

Po podatkih evropskega statističnega urada Eurostat je leta 2013 samo v Evropski uniji z letali potovalo kar 842 milijonov potnikov. V Evropi leti okrog 7.000 ozkotrupnih letal, od tega jih je približno 3.500 znamke Airbus in okrog 200 Bombardier. Da letala delujejo brezhibno, je potrebno ustrezno vzdrževanje. Kakšno, kdaj, kaj in kako, vedo v slovenskem podjetju Adria Tehnika, ki je pravkar zaključilo pregled in vzdrževanje 1000. letala v zgodovini družbe.

Arhiv Svet24

S svojim skrbnim delom ekipa 210 zaposlenih dokazuje, da je vedno pripravljena na vzlet. Podjetje je locirano na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, v srcu evropskih letalskih povezav. Tako je od večjih evropskih operaterjev oddaljeno le nekaj ur letenja. Adria Tehnika je s svojim delom tudi članica Evropske unije, evrskega območja ter Schengenskega območja.

Arhiv Svet24

Svoje storitve podjetje nudi neprekinjeno, 24 ur na dan, 7 dni v tednu, na 7.000 m2 delovne površine. Številnim svetovnim letalskim družbam je v pomoč z vzdrževanjem, podporo, odpravljanjem napak in poškodb. Podjetje nudi linijsko in bazno vzdrževanje, strukturalne preglede in modifikacije letal. Delo zaposlenih pa zajema vse od pregleda in menjave vitalnih delov in komponent, večjih strukturalnih pregledov (ki zajemajo pregled kril, motorja, podvozja in trupa), na 6 ali 12 let pa letalo skoraj popolnoma razstavijo.

Arhiv Svet24

Na ta način preverijo morebitno korozijo, razpoke, delaminacije ali nepravilnosti glede na število ur v zraku in ciklov letala. Podjetje Adria Tehnika je pooblaščeno za vzdrževanje letal CRJ100/200/700/900/1000 ter družine A320. Podjetje zaposluje številne mehanike ter inženirje, in ko je po servisu letalo tehnično brezhibno, izdajo certifikat CRS (Certificates of Release to Service).

Arhiv Svet24

»Vzdrževanje, popravila in obnovo neprestano prilagajamo spremembam, ki jih doživljajo tako letalska industrija kot posamezne letalske družbe. Dejstvo je, da v letalski industriji igrajo veliko vlogo predvsem konkurenčnost, cena ter povečana hitrost potovanja. Vse skupaj pa daje velik pritisk storitvam vzdrževanja in popravil, ki imajo velik pomen za področje varnosti. V podjetju Adria Tehnika dajemo izjemen poudarek kakovosti svojih storitev in se zavedamo odgovornosti, ki nam jo prinaša naše delo. Ne odstopamo od standardov oziroma jih še raje presegamo,« je ob veliki prelomnici v zgodovini družbe povedal glavni izvršni direktor Adria Tehnike Maksimiljan Pele.

Arhiv Svet24