Zanimivosti

Nasveti za modne pričeske

sj
31. 7. 2014, 21.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sally Brooks, mednarodna stilistka za znamko NIVEA, je že trikrat osvojila naziv londonskega frizerja leta in je nedavno postala članica »Hall of Fame« (dvorane slavnih) britanskega združenja frizerjev. Zaupala nam je navodila za oblikovanje zanimive pričeske.

PLETEN KONJSKI REP

To je konjski rep, ki bo pritegnil marsikateri pogled. Preprosta kita v obliki ribje kosti iz izjemno sijočih las. Enostavno jo spodvihajte proti vratu, da pričeska dobi ženstven in eleganten pridih.

Kako ustvariti videz: 

Vzemite pramen las z obeh strani glave in ju združite na zadnjem delu glave. Z vsake strani jemljite manjše pramene in jih preprimite v nasprotno roko. Nadaljujte, dokler niso lasje dovolj spleteni in ste zadovoljni s kito. Lase združite na tilniku in jih spnite z elastiko. Štrleče lase ukrotite z lakom za lase, ki bo poskrbel za obstojnost in sijaj. 

RETRO PAŽ

Paž ima popolno dolžino za različne pričeske – kdo pravi, da za raznolike pričeske potrebujete dolge lase? Pričeska izžareva preprost hollywoodski glamur. 

Kako ustvariti videz: 

Ob korenine las nanesite peno za oblikovanje. Lase posušite z okroglo krtačo, da postanejo sijoči. Naredite prečko nizko ob strani in lase navijte z aparatom za kodranje z velikim valjem. Kodre popršite z lakom za lase in pustite, da se ohladijo, preden jih skrtačite. Za ukrotitev štrlečih las in dodaten sijaj krtačo popršite z lakom, nato počešite lase v želeno obliko. 

MORSKI PAŽ

Ta morska pričeska izžareva naraven, brezskrben pridih. Kodri so ukročeni, da dajo lasem sijaj in lahkoten, igriv občutek. 

Kako ustvariti videz: 

Z aparatom za kodranje navijte vse lase do sredine. Za bolj moderen videz jih navijte stran od obraza. Las ne navijajte preveč do korenin, da bo pričeska ostala sproščena. Kodre razčešite s prsti, da pričeski podarite volumen in mehkobo. 

DVOJNA FIGA 

Frufru poskrbi za mladosten videz dolgih las. Za vsako obliko obraza obstaja primeren. To dvojno figo zlahka oblikujete sami. Lasem podari tisti »visoko speti videz«, ki je bil značilen za Brigitte Bardot, in je primerna tako za dnevni kot večerni videz. Pričeska je primerna za večino dolžin in tipov las. 

Kako ustvariti videz: 

Zgornje lase oddelite na stran in jih pričvrstite s sponko. Ostale lase združite v preprost konjski rep. Natupirajte zgornje lase. Nato jih spodvihajte navzdol v majhno, visoko speto obliko. Pričvrstite s sponko in pogladite lase. Natupirajte spodnji konjski rep, da ustvarite mehak volumen, saj boste tako laže oblikovali pričesko. Lase preprosto spodvihajte navzdol, da nastane figa. Pričvrstite s sponko. Pričesko popršite z lakom za lase, ki bo poskrbel za obstojnost in sijaj.