Zanimivosti

Od gospodinje do seksbombe

T. P.
31. 7. 2014, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Fitnes model Jennifer Nicole Lee (39) je zgradila fantastično kariero in zaslužila milijone s svojim brezhibnim napetim telesom, ki je očaralo množice ljudi po vsem svetu. Številne je celo tako navdahnila, da so krenili po njenih stopinjah.

Profimedia

A pot do popolnega telesa ni bila lahka. Mati dveh dečkov Jennifer Nicole je po drugem porodu namreč tehtala kar 90 kilogramov, a ji je z napornim delom uspelo izgubiti 30 kilogramov in postati prava seksbomba. »Odločila sem se, da se bom znebila vseh izgovorov in bom povsem iskrena sama s seboj. Izgovora 'nimam dovolj časa za rekreacijo' in 'zdrava hrana je draga' sta postala preteklost. Prav tako sem težko sprejela dejstvo, da je potreben čas, preden bom videla rezultate, saj sem hotela vse takoj in zdaj,« priznava Jennifer, ki živi v Miamiju in se je pojavila ne več kot 40 naslovnicah najrazličnejših revij. Za novo pot se lahko zahvali debelosti, ki jo je čedalje bolj ovirala pri skrbi za otroka. »Ko sem postala mama, me je začelo motiti, da se zaradi odvečnih kilogramov težko sklanjam, da se hitro zadiham in da sem povsem brez energije. Obljubila sem si, da se bom naučila vse o fitnesu in pravilni prehrani. Želela sem postati resna športnica in model.«

Profimedia
Nicole, ki je na fitnes tekmovanjih osvojila številne nagrade, je danes ena najbolj slavnih gurujk fitnesa. Izdala je kopico knjig in DVD-jev z najrazličnejšimi vajami, ima pa tudi svojo kolekcijo spodnjega perila. Ženskam svetuje, naj bodo vztrajne in motivirane, ne pa da se ves čas opazujejo ter razmišljajo o svojem videzu. »Mame najraje skrbimo za druge, vendar moramo najti način, da tudi sebe vrnemo na spisek prioritet.« Ko je začela izgubljati kilograme, se je usmerila predvsem na izgradnjo mišične mase in ne toliko na izgubljanje maščobe. »Ženske, zlasti matere, morajo poznati svoje zdravstveno stanje ter mentalne, čustvene in fizične moči. Če želite biti 'fit', to ne pomeni, da morate biti suhi. Če ste močni, to pomeni, ste tudi zdravi in 'fit',« trdi Jennifer. 

»Ženskam svetujem, naj delajo manj kardiovaj in več vaj za moč, saj je dober mišični tonus v resnici izvor mladosti.«

Slavna osebna trenerka številnih ameriških zvezdnic dela s svojimi strankami po prav posebnem programu, ki vsebuje šest krogov po tri sklope vaj za moč, ki trajajo 30 sekund, nato sledi 30 sekund kardiovadbe. Tako se spodbudi metabolizem, da se intenzivno pospešuje in upočasnjuje, kar povzroča hitro izgorevanje maščobe.