Zabava

Alfi Nipič: Ostal je tisti pravi muzikant

Alesh Maatko
31. 7. 2014, 21.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Nekdanji Avsenikov pevec in vodja ansambla Alfi in njegovi muzikanti je v jeseni življenja dejaven kot že dolgo ne. Še več, energije in volje ima več kot marsikateri mlad glasbenik.

Tanal Video

Alfi Nipič, ki je lansko leto v Škofji Loki praznoval glasbenega abrahama, letos pa je prejel najžlahtnejšega viktorja za življenjsko delo, ne spi na lovorikah. Čeprav je v svoji bogati glasbeni karieri z Avseniki kot pevec posnel več kot 250 skladb v slovenščini, prav toliko tudi v nemškem jeziku, najde čas in energijo za nove in nove skladbe.

Tanal Video
Dve med njimi sta tudi Kjer se Pohorje vidi in Vem, da tiho spiš, ki sta dobili tudi posebno zgodbo, saj je Alfi Nipič z ekipo Televizije Veseljak posnel videospota, ki ju bodo predstavili nocoj – prav tako na TV Veseljak – v priljubljeni oddaji Glasbena skrinjica, ki jo bo vodila Tanja Vidic. Kot smo izvedeli, so vse skupaj posneli v Mariboru, okolici in pri Pri treh ribnikih.
Tanal Video
Kot zanimivost pa naj povemo, da se je vse skupaj zgodilo le nekaj dni za tem, ko je Alfi Nipič prejel viktorja za življenjsko delo in je imel zaradi tega priznanja ogromno obveznosti. Na snemalni dan je že ob četrti uri zjutraj odšel na jutranjo oddajo na nacionalno televizijo, potem pa ga je na Štajerskem čakalo še deseturno snemanje.
Tanal Video
Tako snemalna ekipa kot tudi ostali muzikanti so bili presenečeni, da je karizmatični glasbenik, ki bo letos dopolnil 70 let, v tako odlični formi. In to kljub dejstvu, da je bilo ob snemanju zunaj 36 stopinj Celzija.
Tanal Video
Naj ob tem kot zanimivost še zapišemo, da Alfi ne počiva in pripravlja že nove skladbe, ki se bodo pridružile tistim najbolj znanim – od Slovenija, od kod lepote tvoje, ki jo je prepeval še z Avseniki, do Silvestrskega poljuba, ki je obvezno na repertoarju ob najdaljši noči v letu.