Zabava

Tamburaški prijatelji: Prve ljubezni se nikoli ne pozabi

A.M.
31. 7. 2014, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Da sodelovanje gradi skupne uspehe, se zavedajo tudi v tamburaški zasedbi Prijatelji, ki s trdim delom vse bolj osvajajo glasbeni trg.

Hit Records

Tamburaška zasedba Prijatelji bodo, kot kaže, na letošnjem festivalu Aurea Fest, ki bo potekal med 1. in 7. septembrom v Požegi, pripravili pravo glasbeno poslastico. Ljubitelji tamburic bodo lahko namreč uživali v povsem novi skladbi Kad sam je ljubio prvi put.

»Verjamemo, da se bodo številni poslušalci ob poslušanje naše pesmi Kad sam je ljubio prvi put spomnili svoje prve ljubezni ter prvih poljubov in romantičnih trenutkov.«

Festivalsko dogajanje bo tudi tokrat precej bogato obarvano, poleg glasbe bodo na sporedu tudi druge aktivnosti, saj je festival prepleten z narodnimi običaji, modo in modnim nakitom, uličnimi igralci in čarovniki, ne nazadnje pa še s plesom, nastopi didžejev, glasbenih in tamburaških skupin. »Naši oboževalci, ki sicer uživajo ob hitrejših ritmih in veselih melodijah, so nas že večkrat spomnili, da že dolgo nismo pripravili kakšne mirne romantične skladbe. Ravno zato smo se odločili, da se na festivalu Aurea fest predstavimo s kantrijevsko in romantično skladbo, ki jo je napisal naš dragi prijatelj in avtor številnih tamburaških pesmi Krešimir Stipa Bogutovac. Verjamemo, da se bodo številni poslušalci ob poslušanje naše pesmi Kad sam je ljubio prvi put tako spomnili svoje prve ljubezni ter prvih poljubov in romantičnih trenutkov,« je dejal Jasenko Ivanetić, član tamburaške skupine Prijatelji, ki je nastala leta 2006.

Člani zasedbe, ki pravijo, da samo delo, vaje in nastopi prinašajo uspehe, so svoje znanje pilili skozi leta in leta, predvsem v drugih zasedbah. Njihov repertoar pa je danes zelo raznolik, saj znajo zadovoljiti tudi najbolj zahtevne poslušalce.