Zabava

Na kaj padajo dekleta

S.J.
30. 7. 2014, 21.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na nastope se pevec Vili Resnik vozi z avtom, ker je to najbolj funkcionalno, za užitek pa raje sede na kolo.

Mare Vavpotič in Vito Tofaj / Agency Krater Media

Ste morda eden tistih moških, ki se dokazujejo tudi z dobrimi avtomobili?

Vsak, ki je kolikor toliko normalen, bo rekel, da seveda to ni res. Tudi sam mislim, da je to nesmiselno, zato imam avto, ki ni kakšne priznane znamke, je pa dovolj velik, da vanj spravim ozvočenje, in dovolj zanesljiv, da se lahko peljem na drug konec Slovenije. Poleg funkcionalnosti me zanima samo še barva. Včasih sem prisegal na črno, zdaj pa imam bel avto. Nekaterim moškim znamka pomeni veliko, saj si šele potem »in«, pravi moški. Jaz tega nikoli nisem potreboval, dekleta sem dobil tudi brez tega.

Ste dober voznik?

Naredil sem že dva milijona kilometrov in še nisem imel nesreče, kar pomeni, da moram biti kar dober. Res vozim malo hitreje, tudi po ledenih in zasneženih cestah, ker pa sem veliko na cesti, znam hitro in dobro reagirati. Včasih sem malo preveč koleričen, če pred menoj prepočasi vozi kdo, ki naredi kolono in se ne umakne, ker takšni vozniki sodijo na stranske ceste in ne na avtoceste. Vsekakor pa ni prav, da hitro vzrojim, in tega se zavedam.

Osebni arhiv/Mediaspeed

Vožnje po nastopih znajo biti nevarne, če ste zaspani.

To se mi v zadnjih letih dogaja vse pogosteje. Večkrat nimam občutka, da sem zaspan, potem pa se začnem spuščati proti Rebrnicam in se zavem, da me je za delček sekunde zmanjkalo. To je lahko zelo nevarno, vendar si želim čim prej domov.

Kako ste se naučili voziti kolo?

Kot otrok nisem imel svojega, ampak sem si ga sposojal pri sosedih. Spomnim se, ko mi je uspelo prvič samostojno voziti! Bilo je pri prijatelju v Ljubljani, v neki hiši z notranjim dvoriščem, nasut je bil pesek. Več pa se ne spomnim, ker je od tega že veliko let.

Kaj je prednost vozila na dveh kolesih pred štirikolesnikom?

Z dvokolesnikom prideš skoraj povsod in če je gneča, tudi hitreje, negativno pa je, da si v prometu zelo izpostavljen. Vozniki pogosto prezrejo kolesarje in te nič hudega slutečega zbijejo. Na motorju se mi je to zgodilo kar šestkrat. Na njem potrebuješ veliko pameti, da preživiš na slovenskih cestah.

Koliko kilometrov ste že naredili s kolesom?

Ker imam majhnega otroka, se s kolesom ne vozim veliko. Morda naredim dva ali tri tisoč kilometrov letno, včasih pa sem jih pet ali šest. Med kolesarjenjem res uživam in si spremljam srčni utrip, vendar ne treniram.

Raje kolesarite po znanih poteh ali v nove kraje?

Odkar živim na Primorskem, imam določene poti, ki so dolge od 40 do skoraj 90 kilometrov. Kako dolgo sem na kolesu, je odvisno od razpoloženja, počutja, vremena in časa, ko lahko Tamara pazi na otroka.

Mediaspeed

Katera prevozna sredstva imate še radi?

Zame je najbolj uporaben  avto. Z njim se po Sloveniji vozim na nastope, ker pri prevozu ne maram biti odvisen od koga drugega. Užival bi v vožnji z motorjem, vendar je to lahko nevarno. Ko bom starejši, si bom morda bom kupil chopperja in z njim potoval okoli.

Kdaj ste zadnjič uporabljali javni prevoz?

S skupino gremo večkrat na nastop s kombijem, z avtobusom ali vlakom pa sem nisem peljal že skoraj dvajset let. S trajektom se vozim vsako leto, ko gremo na morje, lani, ko smo šli na Tenerife, pa sem se zadnjič peljal z letalom.

Osebni arhiv