Zanimivosti

Kako telovadijo Viktorijini angelčki?

R. P.
19. 4. 2014, 20.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Manekenke, ki jih občudujemo, ko se po brveh sprehajajo v najnovejših kosih spodnjega perila Victoria’s Secret, morajo za lepe obline ravno tako ali še bolj garati kot me, druge ženske. Nagnjenost k vitki postavi jim je bilo morda res položeno v zibelko, a če telo želijo ohraniti kar najbolj seksi in zapeljivo - kot se za razkazovanje v spodnjicah in modrčkih od njih zahteva - je telovadba nujna. Poglejmo, katere športne aktivnosti so jim najljubše.

Candice Swanepoel 

Candice Swanepoel je ena najboljših manekenk na svetu in ni nenavadno, da je na zadnji reviji Victoria’s Secret ravno ona nosila najdražji modrček, vreden kar 10 milijonov ameriških dolarjev. 25-letnica za lepo postavo izvaja jogo in fotografije s treningov pogosto objavlja na Instagramu. Južnoafriška lepotica ima tudi osebnega trenerja Justina Gelbanda, ki jo navadno muči s kickboksom, preskakovanjem kolebnice in dviganjem uteži. Pogosto si uteži namesti okoli gležnjev, saj s tem pridobiva gibčnost, ravnotežje in mišično koordinacijo.

S kolebnico in baletom do manekenskih oblin

Nasvet: Skačite s kolebnico kot Candice in razveselile se boste vitkih nog. Večina sicer pozna le klasično skakanje s kolebnico - s sonožnimi ali izmeničnimi odrivi. Tako skakanje lahko kaj hitro postane dolgočasno. Popestrite ga z različnimi tehnikami skakanja, kot so:

POSKOKI S KOLENI VISOKO - Kolena vsakič dvignite čim višje k prsim.

S hitrim tempom postane ta vaja zelo zahtevna.

SONOŽNI SKOKI VSTRAN - Med vsakim obratom kolebnice skočite s sonožnim odrivom enkrat v desno, drugič v levo stran.

X-POSKOKI - Med vsakim obratom kolebnice se z obema nogama odrinite s tal. Pri vsakem drugem poskoku noge v zraku prekrižajte. Enkrat je spredaj prekrižana desna, drugič leva noga.

Alessandra Ambrosio 

Alessandra Ambrosio ima dva otroka, vendar ob pogledu na njeno vitko telo tega ne bi nikoli ugotovili. 32-letnica je privrženka pilatesa, ki ji pomaga ohranjati prožnost in vztrajnost, svoje pa naredi še dieta z zdravimi sokovi, na katero Ambrosieva prisega že nekaj let. Poleg tega ji je všeč tudi brazilska vadba capoeira, ki jo priporoča vsem. Capoeira je zmes bojevanja, plesa, glasbe, igre, ljudskega izročila. Razpoznavna je po spretnih gibih, akrobacijah, ki izboljšujejo koordinacijo in motoriko celotnega telesa. Glavna lastnost capoeire je spremljava glasbe (igranje inštrumentov in petje) ter dejstvo, da pri tej vrsti vadbe ni fizičnega kontakta z drugimi udeleženci vadbe.

Nasvet: Capoeira je popularna tudi v Sloveniji. Vadbe potekajo v vseh večjih krajih. Preizkusite!

Erin Heatherton 

Erin Heatherton pred modno revijo vadi še posebej intenzivno. »Moj trening se vedno spreminja, saj se tudi telo sčasoma spreminja. Od nekdaj sem se rada ukvarjala s športom in imam tudi atletski tip postave. V zadnjem času sem navdušena nad baletom in vadbo z elastičnim trakom. Tek pa mi ni pri srcu, veliko raje ga nadomestim s hitro hojo, pri čemer pazim, da uporabljam predvsem zadnjične mišice in ne stegenskih, saj nočem pretirano mišičastih nog,« razlaga lepotica. Ob tem še pove, da popije veliko tople vode z ingverjem, limoninim sokom in kajenskim poprom, kar naj bi delovalo očiščevalno na celotno telo.

Nasvet: Prebudite tudi vi baletko v sebi. Pomagajte si z naslednjima vajama:

1. Postavite se ob stol. Naslonjala se oprimite z obema rokama, noge naj bodo v širini bokov, stopala pa obrnjena navzven v kotu 45 stopinj. Stopite na prste. V tem položaju se počasi spustite v počep. Ko se dvigate v izhodiščni položaj, napnite notranje stegenske mišice. 20 ponovitev.

2. Še vedno se držite stola, tokrat samo z desno roko. Levo nogo dvignite v pravi kot in iztegnite nazaj, desno roko pa naprej (ste v položaju lastovke, kar je izhodiščni položaj). Zdaj dvignite levo roko navzgor, medtem ko levo nogo rahlo pokrčite. To je baletni položaj, imenovan arabeska. 20 ponovitev na vsako stran.