Zanimivosti

Da ne bi seksali takole!

N.J.
19. 4. 2014, 20.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kljub vsem pozitivnim učinkom seksa ne gre zanemariti dejstva, da obstajajo določene poze, ki nimajo najboljšega vpliva na zdravje.

Spolnost se zaradi neprijetnih položajev ali ekstremnih 'podvigov' lahko kaj hitro iz prijetne izkušnje spremeni v precej bolečo in vse prej kot sproščujočo. Pred vami je pet položajev, ki se jim raje izognite.

'Bodybuilder' - pri tem položaju je ženska naslonjena ob steno, noge pa ima sklenjene okoli partnerjevega pasu. Ta položaj utegne biti zelo vznemirjujoč, a če moški nima dovolj moči in mu ženska zdrsne iz prijema, lahko pride do poškodbe, celo zloma penisa. Ženska po drugi strani lahko nerodno pristane na tleh in si poškoduje bodisi roke, trtico ali glavo.

'Triple Lindy' - je položaj, ki zahteva precej spretnosti, ravnotežja in moči. Moški stoji na rahlo pokrčenih nogah. Ženska, obrnjena s hrbtom proti njemu, ima noge sklenjene okoli njegovega pasu. Moški jo podpira pri medenici, ona pa se drži za njegove roke. Tvegano je v takem položaju 'čakati', da ženska doživi orgazem, saj ženske običajno za to potrebujejo nekoliko dlje kot moški. Položaj je precej obremenjujoč za hrbet moškega, pa tudi ženske, saj je ta ves čas upognjena v hrbtu. Lahko pride tudi do zdrsa, pri čemer tokrat ni toliko izpostavljen poškodbam moški spolni organ temveč ženska, ki lahko precej nerodno pade na trebuh oziroma z glavo udari ob tla, če ne utegne pravočasno postaviti rok predse.

'Londonski most' - Moški se postavi v 'most', s trebuhom navzgor. Moški mora biti dovolj močan, ženska pa sede na njegov spolni ud. Prevelika teža ženske ali premajhna moč moškega lahko povzročita, da je pritisk na zapestja in gležnje prevelik, moški ne zdrži, zdrsne in si poškoduje hrbet. 

'Pokrčene noge' - Moški leži na hrbtu in ima pokrčene noge, ovite okoli njenega pau. Ženska čepi nad moškim in sede na njegov penis. Ta položaj je nevaren, saj lahko ženska izgubi ravnotežje, zdrsne z moškega in mu zlomi penis.

 

'Klešče' - Ženska bočno sloni na eni roki. Moški ji drži spodnjo nogo (če sloni na levi roki, je to leva noga) v zrak. Postavljen pravokotno nanjo prodira vanjo, kot prikazuje slika. Ženska tvega poškodbo zapestja, moški pa poškodbo penisa.

Vsak položaj je lahko prijeten, če vam ustreza. Prepričajte se le, da imate dovolj moči, da boste v njem tudi zdržali.