Zanimivosti

Letošnji velikonočni pogrinjek je lahko v znamenju modre barve

S. A., V. R./Revija Anja
19. 4. 2014, 17.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Modra barva morda res spominja na morje, vseeno pa je lahko letos rdeča nit velikonočnega pogrinjka na vaši mizi. Če ji boste dodali še neonsko rumeno, boste sestavili povsem nov mozaik velikonočnega okrasja.

Sofie Helsted

Nekaj starega, nekaj novega in nekaj modrega – tako bi lahko priredili nasvet, ki ga poznajo in upoštevajo (skoraj vse) neveste, in ga uporabili pri sestavljanju velikonočnega pogrinjka. Na mizo postavimo krožnike in jedilni pribor, temno modro in neonsko rumeno obarvane pirhe, nekaj čokoladnih jajčk in seveda cvetje brez pretiranega okrasja.

Mille Fly/Floradania

Krožnik iz porcelana z modrim potiskom je lahko babičina dediščina. Nanj lahko položimo bel platnen prtiček, ga ovijemo z modrim trakom, zanj pa zataknemo modro žlico s sladkim bombonom ali pa pirhom in rožico. Pribor, za katerega že ni prostora, lahko položimo ob krožniku. Vijolice so z modro barvo cvetov kot ustvarjene za naš pogrinjek. V skodelico postavimo še tri čebulnice, ki se komaj prebujajo v cvetje. Še posebej privlačna bo postavitev pod stekleno kupolo (ki je lahko tudi večji steklen kozarec za vlaganje s širokim grlom), kamor postavimo manjšo lončnico brez lončka. Piko na i postavi neonsko rumeno jajce, ki ga lahko z lepilnim trakom pritrdimo na steklenko in visi nad lončnico

Mille Fly/Floradania