Zanimivosti

Sta pilota seksala med nesrečnim letom izginulega letala?

M.J.
12. 3. 2014, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mlada Južnoafričanka, ki živi v Avstraliji je medijem razkrila nove podrobnosti okoli kopilota izginulega letala, ki je bil član posadke in v Boeingu 777, ki je pred dnevi skrivnostno izginil na jugovzhodu Azije.

Youtube

Junti Roos je bila s prijateljico na dopustu na Tajskem, ob vračanju z dopusta in na letalu za Kuala Lumpur, sta ju pilot in kopilot pozvala v pilotsko kabino. Čeprav stroga letalska pravila strogo prepovedujejo vstop potnikov v kabino je Roos dejala, da sta bili s prijateljico pozvani, naj se vkrcata in fotografirata, v kabini pa so celo kadili cigarete.

V kabini sta dekleti preživeli eno uro in 15 minut, točno toliko časa pa je trajal let od Phuketa do Kuala Lumpurja. To se je dogodilo leta 2011, Roos pa se je odločila to deliti z javnostjo šele sedaj, ko je videla, da je kopilot Fariq Abdul Hamid člank posadke izginulega letala. Dejala je, da sta skupaj s prijateljico pograbili priložnost, saj se ne zgodi ravno vsak dan, da bi imel priliko preživeti let v pilotski kabini. Za pilota pa je dejala, da sta se obnašala, kot da počneta nekaj običajnega in ne narobe.

 ''Njima se ni zdelo, da počneta kaj narobe. Mislim, da sta že pred tem večkrat poklicala ljudi v pilotsko kabino,'' je dejala Roos. Njene fotografije so odprle nova vprašanja o tem, kako uspešno so piloti jemali varnostna navodila svojih nadrejenih. Predstavnik podjetja je dejal, da je strogo prepovedano v pilotsko kabino pripeljati kogarkoli ter da je tudi kajenje strogo prepovedano.

Hamid sicer ni bil neizkušen pilot, saj je letel že več kot 2.700 ur, v Malasya Air pa je bil zaposlen od leta 2007. Roos trdi, da poleg prijateljskega fotografiranja se v kabini ni zgodilo ničesar drugega, prav tako se tudi zunaj ni zgodilo ničesar, čeprav sta pilot in kopilot dekleti pozvala naj z njim preživita noč v Kuala Lumpurju.  Hamid ji je kasneje poslal tudi prijateljsko sporočilo preko Facebooka in ji zaželel srečen let.