Zanimivosti

Objava na Facebooku je njene starše stala 80 tisočakov!

N.J.
8. 3. 2014, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Socialna omrežja imajo sicer določene prednosti, a opozorila, naj pazimo, kaj objavljamo, niso zaman! Preberite stavek, ki je starše tega dekleta stal vrtoglavih 80.000 dolarjev!

Facebook

"Mama in oče Snay sta zmagala boj z Gulliverjem. Gulliver je zdaj moj uradni plačnik počitnic v Evropu. Suck it!" je na svojem Facebook profilu objavila Dana Snay. In zaradi te izjave sta bila njena starša ob kar 80 tisoč dolarjev.

Patrick Snay, dekličin oče, je na sodišču zmagal borbo s šolo Gulliver Preparatory School v Miamiju zaradi domnevne starostne diskriminacije. Kot poročajo mediji, je bil 69-letni Patrick Snay ravnatelj omenjene šole, leta 2010 pa mu niso podaljšali pogodbe. Poravnava, ki jo je s šolo dosegel na sodišču, je vsebovala klavzulo o zaupnosti, ki je Snayju prepovedovala razpravljanje o primeru izven sodne dvorane. 

Hči Dana, ki sicer dela v tamkajšnji kavarni Starbucks, se ni mogla zadržati in se je vseeno pohvalila prijateljem preko Facebooka (ima jih okoli 1200, med njimipa jih je veliko študentov na šoli, kjer je deklal njen oče), zaradi česar se je novica zelo hitro razširila. 

Ker je kršil klavzulo, ga je sodišče kaznovalo. "Snay je kršil dogovor in storil točno to, kar je obljubil, da ne bo," je zapisala sodnica. "Njegova hči je storila natančno to, kar klavzula prepoveduje." Patrick Snay se je sicer izgovoril, da je hčerki povedal za poravnavo, saj naj bi jo borba na sodišču precej zaznamovala, a sodišče ni klonilo - škoda je že bila povzročena. Šoli tako zneska oškodovanemu ne bo treba plačati, hči pa bo očitno ostala brez počitnic v Evropi.