Zanimivosti

Letalo med vzletom trčilo v… ribo!!!

M.J.
7. 3. 2014, 14.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ameriški pilot je spregovoril o svojem šoku, ki ga je doživel med vzletom letala, in tudi vzroku, zakaj se je moral vrniti nazaj na pristajalno stezo. Med vzletom je namreč trčil v… ribo!

Youtube

Letalo pilota Nicka Totha je doživelo nevsakdanjo avanturo. Namreč med vzletanjem letala, s posadko delavcev državne uprave za oceane in atmosfero na krovu, so videli ogromnega orla, kako poskuša leteti pred letalom. No, v nekem trenutku je orel prišel pod letalo, ki je bilo v fazi vzleta in takrat se je zaslišal udarec.

''Orel ni dosegel prave višine in se je zato znašel pod letalom,'' je izjavil Toth, ki je dodal, da se je letalo vrnilo na pristajalno stezo, da bi videli, v kaj so zadelo. No, na mestu udarca pa so našli ribo. DNA, ki so ga vzeli s krvavega trupa letala prikazuje, da gre v tem primeru za ribo.

Strokovnjaki za svet divjih živali trdijo, da obstaja velika verjetnost, da je orel počival na letališki stezi in jedel ribo, ko ga je presenetilo letalo. Med poskusom pobega je izpustil plen, kar je njegova naravna reakcija, če se počuti ogrožen od večje, mnogo agresivnejše ptice.