Zanimivosti

Foto: čudežno jo je ozdravil duh Bele gospe

J. P.
2. 11. 2013, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanka Diane Berthelot (81) se po odstranitvi žolčnika ni počutila najbolje. Rana se ji je vnela, zdravniki pa so ji predpisali jemanje antibiotikov. Nekega dne se je v vasi Worstead v Norfolku pred vročino zatekla v bližnjo cerkev.

Medtem ko je sedela na eni izmed klopi v prvi vrsti in molila za okrevanje, sta njen mož Peter (82) in sin David pohajkovala po prazni cerkvi in fotografirala. Gospa Berthelot se živo spominja, kako je takrat, med sedenjem na klopi z zaprtimi očmi, začutila ščemenje po vsem telesu ter posebno toploto in udobje. Ko se je počutila bolje, je družina cerkev zapustila, o tamkajšnjem dogajanju pa niso razmišljali, dokler niso šest mesecev pozneje razvili fotografij s počitnic.

''Takrat sem videl le Diane, kako sedi na klopi, in jo fotografiral. Za njo nisem videl nikogar, zato je neverjetno, da je oseba na fotografiji tako jasno vidna.''

Doma, v Chelmsfordu v Essexu, so si jih ogledali in obnemeli. Na eni izmed fotografij so opazili žensko s klobukom, oblečeno v svetla staromodna oblačila, kako sedi na klopi – neposredno za gospo Berthelot. ''Ko smo prvič zagledali belo postavo, smo obstali z odprtimi usti,'' je povedal mož in dodal: ''Takrat sem videl le Diane, kako sedi na klopi, in jo fotografiral. Za njo nisem videl nikogar, zato je neverjetno, da je oseba na fotografiji tako jasno vidna.''

Naslednje poletje so cerkev svete Marije, kot se imenuje, znova obiskali, fotografijo pa pokazali tamkajšnjemu vikarju. Ta jim je povedal za lokalno legendo o Beli gospe – zdravilki, ki se je pojavila, kadarkoli je koga pestila bolezen. Gospa Berthelot je prepričana, da se ji je zdravje izboljšalo prav zaradi nje. Kot pravi, jo je celo navdihnila, da je začela pisati poezijo.