Zanimivosti

Majči iz Na zdravje se prodaja Američanom!

Mojca Vakselj
24. 8. 2013, 16.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Maja Bobnar, ki jo Slovenci bolje poznamo kot Majči, prikupno svetlolasko, ki nas je na harmoniki zabavala v ukinjeni oddaji Na zdravje, je poleti pet tednov preživela čez lužo.

osebni arhiv

V Los Angeles je odpotovala s svojo zvsto spremljevalko, harmoniko, in pritegnila pozornost ameriške producentke. Tudi če bi se ji odprla kariera v Hollywoodu, pa glasbenica pravi, da bi pogrešala domače, prijatelje in slovenske gore.

E! bo posnel o njej dokumentarni film!

Maja je čez lužo odletela na povabilo ameriškega Slovenca, Briana Meha, ki jo je prosil, če bi lahko igrala na 50-letnici njegove žene Andreje. »Gospod Meh je v imeniku našel kontakt mojih staršev in me povabil na obisk. Niti pomislila nisem, da bi se mi v Ameriki lahko zgodilo še kaj drugega razen tega nastopa. Rojstnodnevne zabave se je udeležila tudi producentka Sharon Nixon Kelly  iz  PlanetE! Entertainment Network, ki se je navdušila nad mano, zato se je odločila, da o meni posname dokumentarni film,« nam je razložila Maja. »Poleg tega sem nastopila tudi v oddaji Actors Entertainment Chat Show, ki jo gosti igralec Urgence Steve Nave, ter igrala v Old World Village na tako imenovanem nemškem Heritage Dayu v Huntington Beach ter v Las Vegasu v Hoffbrau House. Pričakovala sem, da si bom v ZDA odpočila, a sem na koncu večino dni preživela na snemanju,« je priznala Majči. Ne zaman, seveda, saj bo dokumentarni film menda predvajan tako v Sloveniji kot v Ameriki.

Slovenija je najlepša država na svetu

O prihodnosti ne sme govoriti ...

Mesto angelov je Majči navdušilo in razmišljala je tudi o tem, da bi se preselila čez lužo, a priznava, da bi tam pogrešala veliko stvari. »Predvsem družino, prijatelje in slovenske gore,« pravi glasbenica. Ljudje čez lužo so jo pozitivno presenetili, a še vedno meni, da je Slovenija ena od najlepših držav na svetu. »To razumeš, šele ko greš v tujino,« je prepričana svetlolaska, ki, čeprav se je snemanje oddaje Na zdravje zaključilo, ne poseda brez dela. »Še vedno igram harmoniko, veliko nastopam in tako bo tudi ostalo. O načrtih za prihodnost še ne smem veliko govoriti,« nam je prišepnila na koncu.

Ljudje so se želeli fotografirati z njo

Izkušnja iz Los Angelesa je še sveža in prijetna, tudi čez lužo je naša glasbenica namreč pritegnila ogromno pozornosti. »Sploh ko sem se v obleki Marilyn Monroe sprehajala po ulicah, so se ljudje želeli kar naprej slikati z mano. Sicer pa je tam težko izstopati, ker je toliko različnih ljudi in stilov,« pravi Majči, ki bo očitno, ne glede na to, ali jo bo kariera odnesla celo čez lužo, v srcu ostala zvesta domovini.

osebni arhiv
Majči je v obleki kot Marilyn Monroe in s harmoniko v roki osvajala tudi v Las Vegasu.