Zanimivosti

Prodajajo manj nedolžne fotografije Marilyn Monroe

STA / A.M.
27. 7. 2013, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V avkcijski hiši Profiles in History v Los Angelesu bodo na dražbo dali več kot 3700 fotografij ameriške pop ikone Marilyn Monroe skupaj z avtorskimi pravicami. Fotografije so del zbirke več kot 75.000 fotografij modnega fotografa Miltona Greena iz 50. in 60. let minulega stoletja.

Reuters

Fotografov arhiv vključuje tudi fotografije Steva McQueena, Paula Newmana, Elizabeth Taylor, Richarda Burtona, Farrah Fawcett, Jane Fonda, Ave Gardner, Caryja Granta in Audrey Hepburn.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, nekatere izmed fotografij Monroejevo prikazujejo v črnem puloverju pred črnim ozadjem, kar poudari njeno golo kožo. Druge bolj nedolžne fotografije starleto prikazujejo v belem plašču pred belim ozadjem.

Green je Monroejevo fotografiral za revijo Look leta 1953, ko je imel 26 let. Kot so zapisali v dražbeni hiši, je zvezdnica, ko je videla fotografije, Greenu poslala vrtnice in mu sporočila, da so to najlepše fotografije, kar jih je kdaj videla.

V naslednjih štirih letih pred poroko Monroejeve z Arthurjem Millerjem je Green posnel še več kot 5000 fotografij zvezdnice, so še zapisali pri Profiles in History.

Reuters