Zanimivosti

Stroški so bili preprosto previsoki

STA / S.R.
26. 7. 2013, 10.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Največja spletna prodajalna Amazon.com, ki poleg tega proizvaja še tablične računalnike kindle in naprave za elektronsko prebiranje knjig, je v drugem četrtletju letošnjega leta poslovala z izgubo.

Reuters
Stroški so bili previsoki.

Stroški poslovanja in rasti so bili previsoki. Podjetje se je osredotočilo na širitev ponudbe, ki zajema tudi predvajanje filmov in celo dostavo prehrambenih izdelkov, kar skupaj s plačevanjem za uporabo digitalnih storitev odžira dobiček. Wall Street je bil doslej precej potrpežljiv v pričakovanju dolgoročnih dobičkov, vendar pa potrpljenje počasi usiha.

Delnice Amazona so se v podaljšanem borznem trgovanju v četrtek po objavi rezultatov pocenile za 5,40 dolarja na 298 dolarjev.

Izguba v drugem četrtletju je znašala sedem milijonov dolarjev oziroma dva centa na delnico. V drugem četrtletju lani je Amazon ustvaril sedem milijonov dolarjev oziroma cent na delnico dobička. V minulem četrtletju so prihodki od lani porasli za 22 odstotkov na 15,7 milijarde dolarjev.

Prihodki so bili v skladu s pričakovanji analitikov, ki pa so pričakovali tudi dobiček v višini okrog pet centov na delnico. Stroški poslovanja so se od lani povečali za 23 odstotkov na 15,63 milijarde dolarjev, podjetje pa za tekoče tretje četrtletje pričakuje med 15,45 do 17,15 milijarde dolarjev prihodkov.