Zanimivosti

Princ obsedel Veliko Britanijo

M.V. / A.M.
24. 7. 2013, 19.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ves svet se veseli z Britanci, ki so v ponedeljek popoldne pozdravili prihod težko pričakovanega potomca princa Williama in vojvodinje Catherine.

Reuters, Profimedia
Kate in William sta razkrila ime princa, ki sta ga poimenovala George Alexander Louis.

Reuters, Profimedia

Deček, ki za zdaj še nima imena, je ob rojstvu tehtal skoraj 4 kilograme in je uradno najtežji britanski prestolonaslednik v zadnjih 100 letih, novopečena mamica pa se je po porodu skupaj s ponosnim očkom Williamom 'pocrkljala' s pico. Princ Charles je presrečen, da je prvič postal dedek, William pa se ne gane od postelje svoje srčne izbranke Kate. Očitno so tudi predstavniki kraljeve družine  včasih le običajni smrtniki, ki v določenih trenutkih dajejo prednost družini in ne obveznostim!

Reuters, Profimedia
Britanci so z velikim navdušenjem pozdravili prihod prestolonaslednika.

»Kate je rodila v ponedeljek, zaradi polne lune,« trdijo nekateri, ki verjamejo stari vraži o tem, da obnašanje omenjenega največjega naravnega satelita močno vpliva na čas, ko novorojenčki pridejo na svet. Zakaj? Otrok je v maternici obdan s tekočino, ob polni luni pa gladina voda običajno naraste, kar naj bi povzročilo, da nosečnici odteče voda, to pa sproži porod. Polna luna ali bližajoči se rok poroda, kakorkoli že, potomec trenutno najbolj priljubljenega kraljevega para na svetu, je tu! Za zdaj deček, ki je ob porodu tehtal 3,8 kilogramov, prisotni zdravniki pa so ga opisali kot čudovitega, še nima imena, Britanci pa najbolj stavijo na ime James. Prvi sin princa in vojvodinje je trenutno tretji v vrsti za prestol, potekajo pa že številna ugibanja, komu bo deček podoben in kakšen bo njegov značaj.

Princ Charles je presrečen, da je prvič postal dedek, William pa se ne gane od postelje svoje srčne izbranke Kate.

Čustven, intuitiven in zgovoren

Ameriška jasnovidka Linda Lauren je napovedala, da bo otrok čustven, prijazen in nežen ter da bo hitro spregovoril. Razvil bo dobro intuicijo, bo trdnega značaja in vedno bo znal najti prave besede. Napovedala je tudi, da bo dobrega zdravja ter da ga bo spremljalo bogastvo. Kako tudi ne, saj je rojen dobesedno z zlato žlico v ustih! Tako kot njegov oče, princ William, in njegova pokojna babica, princesa Diana, je deček rojen v znamenju raka, zato bo verjetno velik ljubljenec britanskega ljudstva.

V javnost je pricurljal podatek, da sta si po napornem popoldnevu zaželela pice, ki jima jo je osebno dostavil eden od policistov, ki so skrbeli za varnost. 

Kate s prestolonaslednikom k staršem

Kate je prvo noč po porodu s sinom in Williamom preživela v bolnišnici, kjer nista sprejela nobenega obiska. Prav tako sta srečno novico z javnostjo delila šele štiri ure po porodu, saj naj bi si par želel vsaj nekaj mirnih družinskih trenutkov. V javnost je pricurljal le podatek, da sta si po napornem popoldnevu zaželela pice, ki jima jo je osebno dostavil eden od policistov, ki so skrbeli za varnost. Kot poročajo britanski mediji, naj bi se Kate, ko bo zapustila porodnišnico, za nekaj časa preselila k staršem, saj naj bi bila tam bolj varna pred radovednimi paparaci.

Ponosen dedek in prikrajšana princesa Diana

Ljudstvo pa ni edino, ki se veseli z novopečenimi starši. Iz palače so sporočili, da sta nad rojstvom dečka navdušena tudi princ Phillip in kraljica Elizabeta II. Slednja je prva kraljica v zadnjih 120 letih, ki bo imela priložnost spoznati pravnuka, ki bo lahko nekoč prevzel prestol. Nadvse ponosen je tudi novopečeni dedek princ Charles, ki je priznal, da je trenutek, ko moški postane dedek, neprecenljiv. Rojstva princa X, kot so ga ljubkovalno poimenovali britanski mediji, pa se žal ne more veseliti princesa Diana, ki bi bila po mnenju njenih prijateljev izvrstna babica. »Imela je sposobnost, da je vstopila v otroške glavice, bila je zabavna in njen smisel za humor je bil nalezljiv. Ob njej so se vsi otroci sprostili. Videli smo lahko, kako topla in srčna je bila s sinovoma in britanskemu dvoru je pokazala, da lahko včasih veliko več kot z besedami narediš z objemom in nežnim pogledom,« je povedala Dianina prijateljica Rosa Monckton, vodja prestižne londonske draguljarne. »Diana je bila ustvarjena za vlogo mame in zdi se mi tragično, da nikoli ne bo imela priložnosti preživljati časa z vnukom,« je še dodala Rosa.

Reuters, Profimedia