Zanimivosti

Brane mora najmanj štirikrat na teden, najraje zjutraj!

S.J.
17. 6. 2013, 13.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Novinar, pisatelj in slikar Brane Kastelic se rad pohvali, da je najmanj štirikrat na teden, najraje zjutraj, na fitnesu, kamor hodi s starejšim sinom.

Osebni arhiv

»Nikoli nisem bil bolj mišičast in močnejši, kot sem zdaj,« pravi vsestranski Brane. »Ko pravim fitnes, mislim predvsem na ‘kvihtanje’, dvigovanje prostih uteži, free weights – za tiste, ki se spoznate na to. Najraje imam počepe z utežmi na palici. Po navadi za ogrevanje začnem s šestdesetimi kilogrami, naredim deset do dvajset počepov, potem pa po pet počepov s 70, 80 in 90 kilogrami in za ohlajanje dvakrat do trikrat spet deset počepov s šestdesetimi kilogrami. Gre za tiste prave počepe, ki jim Američani rečejo 'ass to grass', ko greš z zadnjico zelo nizko, skoraj do tal. Priporočam jih vsem, tudi damam. Za lepo ritko. Rad imam tudi 'benč', pri čemer počasi napredujem. Ko sem začel, sem imel težave s petdesetimi kilogrami, zdaj brez težav dvigam petinsedemdeset kg, moj osebni rekord pa je osemdeset. Slednji so sicer daleč od sinovih 120 kilogramov, a razlika se počasi, zelo počasi manjša. Ker se bližata poletje in plaža, se veliko posvečam tudi bicepsom in tricepsom,« nam je razložil Brane.

»Navdušuje me trdno prepričanje mojega fitnes guruja in osebnega trenerja, sina Adriana, da je ravno 'kvihtanje' (free weights) fontana mladosti in dobrega spomina. Navdihuje me oblikovanje lastnega telesa,« pravi Kastelic.

Jutra v telovadnici mu polepšajo lepe ženske

 Težav z motivacijo za treninge nima. »Navdušuje me trdno prepričanje mojega fitnes guruja in osebnega trenerja, sina Adriana, da je ravno 'kvihtanje' (free weights) fontana mladosti in dobrega spomina. Navdihuje me oblikovanje lastnega telesa,« pravi Kastelic. Rad bi imel telo, čim bolj podobno sinovemu, za kar se bo moral znebiti vse maščobe in približno desetih kilogramov. »Trdo delam na tem, čeprav moram včasih v telovadnici slišati 'gurujeve' preglasne besede: 'You can do it. Don’t be a pussy!' (To zmoreš. Ne bodi ...  pezde!).« Mnogi trenerji priporočajo jutranjo vadbo, ki se je drži tudi Brane. »Štirikrat na teden sva z Adrianom in njegovim prijateljem Petrom že ob pol sedmih zjutraj v naši telovadnici Virgin, ker morata onadva ob osmih na vlak in v službo. Ostanemo dobro uro. Ob tej uri je v telovadnici kakšnih štirideset navdušencev, ki se med seboj že poznamo, med njimi je kar nekaj zelo lepo oblikovanih žensk, ki mi polepšajo jutro in mu dajo kakšno dobro idejo,« je priznal slovenski strokovnjak za erotiko.

Osebni arhiv