Zanimivosti

Slovenija ima talent: In zadnja dva finalista sta ... Ana in Žiga!

M.V.
2. 6. 2013, 22.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pravkrat poteka še zadnji polfinalni večer oddaje Slovenija ima talent. Nocoj se bodo za vstopnico v finale potegovali plesalki Brina in Melani, metalka ognja Rodelyn Kovačič, pevec Žiga Avbreht, člani folklorne skupine KUD Mladost, plesalec Matej Ferlič in pevka Ana Karneža,ki ji mnogi napovedujejo zmago. Vstopnico za finalno oddajo sta si pripela Ana in Žiga!

Facebook

Svetla plat življenja

Zadnji polfinalni večer sta otvorili simpatični plesalki Brina in Melanie, ki na življenje vedno gledata s svetle plati. Kot maček Silvester in kanarček Tweety sta osvojili žirijo,Damjan je izjavil celo, da bi ju vzel domov, ker ima rad živali. Bo to dovolj za finale?

Oder v ognju

Rodelyn Kovačič – gorečo Filipinko je ljubezen pripeljala v Slovenijo, kjer se je v prvem mesecu zredila za 2 kilograma zaradi slovenske hrane. V prvi oddaji ji je ogenj ugasnil, na polfinalu je rekla, da se to ne bo zgodilo. Nasprotno, oder bo zakurila če bo treba. Damjan je po njenem nastopu ostal brez besed, mislil je, da je James Bond, zasanjal se je. Ana je potrdila, da Rodelyn obvlada tudi ples, je lepa, izvirna, Branko pa je prepričan, da so gledalci padli na njen šarm.

Hladnokrvno kul

Žiga Avbreht se na oddajo ni prijavil sam, ampak ga je prijavil nejgov brat. Izziv je sprejel, da bi se predstavil Sloveniji, s svojim videzom pa ima menda večjo skupino oboževalk, ki so navdušene nad njegovo karizmo in črno kitaro. Samozavestnega pevca je na bas kitari spremljal celo Cveto Polak, zrel nastop pa je dvorano spravil na noge. Branko je bil presenečen nad profesionalnostjo komaj 15-letnega glasbenika, Ana je priznala, da je bil celoten nastop zelo kul in da razume, zakaj ima toliko oboževalk. Damjan pa je vesel, da se ni zmotil, ko se je potegoval zanj.Prepričan je, da bo Žigi s tem odnosom v življenju uspelo.

Na mladost!

Folklorna skupina KUD Mladost je želela na oder talentov prinesti mladost in pokazati, da Balkan nosi močno kulturno sporočilo,ki ga mladi danes včasih pozabijo. Obetali smo si zabavo in to smo tudi dobili. 28 plesalcev je do zadnjega kotička napolnilo oder in občinstvo spravilo na noge. "Naše sporočilo je imejmo se radi, veliko plešimo in se veselimo," so povedali po nastopu, žirantka Ana pa je priznala, da jim je vmes kar zavidala, saj bi se z veseljem zavrtela z njimi.

Še ena priložnost

Kot najmlajši je na oder nocoj stopil plesalec Matej Ferlič, ki je priložnost za nastop v polfinalu dobil po poškodbi free runnerja Dominika Starašiniča. Imel je le 9 dni časa, da pripravi točko, a se je izkazal za pravi strup v majhni steklenički. "Slovenija ima plesni talent in to si ti," je bila povsem raznežena Ana,  Branko pa je priznal, da je najstnik drugo priložnost odlično izkoristil.

Bodoča zmagovalka?

Kot zadnja pa je nastopila Ana Karneža, 16-letnica katere življenjska zgodba je osupnila celotno Slovenijo. Velika optimistka, vedno nasmejana in dobre volje je že na prvem nastopu ganila vse, z drugim nastopom inpesmijo Somewhere over the rainbow pa je potrdila, da jo z razlogom omenjajo kot potencialno zmagovalko letošnje sezone oddaje Slovenija ima talent. "Ljudje marsikdaj sanjamo o tem, da bi šli preko mavrice. Lansko leto nisem niti sanjala o tem, danes stojim na odru in sem zelo hvaležna za to," je povedala ganjena Ana. Damjan jo je označil za 'carico', Ano je spravila v jok, Branko pa se ji je zahvalil, da ga je s svojim petjem ponesla onstran mavrice.

Koga je v finale poslala Slovenija?

Prva finalistkaje bila pričakovano pevka Ana Karneža, žirija pa je med Žigo Avbrehtom in folklorno skupino KUD Mladost na veliko veselje številnih oboževalk, odločila, da si nastop na finalnem odru zasluži Žiga. 16. junija se bosta pridružila ostalim 8 finalistom v velikem boju za naslov zmagovalca tretje sezone Slovenija ima talent.